FOTO STEFANOVIĆ  U RESNIKU: Oštro protiv kriminala u Beogradu i Srbiji
Foto: MUP

Otvaranje policijske ispostave u Resniku

FOTO STEFANOVIĆ U RESNIKU: Oštro protiv kriminala u Beogradu i Srbiji

Beograd -
Ministar policije Nebojša Stefanović otvorio je danas ispostavu policijske stanice Rakovica u Resniku i najavio da će MUP u narednom periodu otvarati nova policijska odeljenja, ispostave i stanice širom Srbije u cilju suzbijanja kriminala
1 / 3 Foto: MUP

BEOGRAD - Ministar policije Nebojša Stefanović otvorio je danas ispostavu policijske stanice Rakovica u Resniku i najavio da će MUP u narednom periodu otvarati nova policijska odeljenja, ispostave i stanice širom Srbije u cilju suzbijanja kriminala.Stefanović je rekao novinarma da su građani u Resniku bili zabrinuti zbog povećanog broja slučajeva razbojništva i krađa.

"Zamolili smo naše ljude da naprave projekciju za sve delove grada za koje smatramo da su ugroženi kriminalom, koje ćemo pojačati policijskim odeljenjima, ispostavama i stanicama u zavisnosti od nivoa ugroženosti", poručio je Stefanović.

MUP će, kako je rekao, nastaviti borbu za više policajaca u zajednici, i policija je zainteresovana da bude bliže građanima kako bi mogla bolje da rešava njihove probleme i osigura im veću bezbednost.

Stefanović je dodao da će tako moći policija da dostigne više standarde u svom radu.

Ministar policije je rekao da je ispostava u Resniku druga stanica koja je otvorena, nakon otvaranja ispotave u Bloku 45 na Novom Beogradu, koja je već dala rezultate i suzbila kriminal u tom delu Novog Beograda.

Policijska ispostava u Resniku je otvorena u ulici 13. oktobra, a Stefanović kaže da će u njoj raditi 20 policijskih službenika.

Stefanović je zahvalio opštini Rakovica koja je pomogla da se uredi taj objekat koji ima novu opremu i tehniku.Žitelji Resnika već od danas mogu da izvade lična dokumenta u ovoj ispostavi.

Stefanović je rekao da su na teritoriji Resnika se još od subote uvedene zajedničke patrole sa žandarmerijom.

"Nastavićemo širom Beograda i Srbije da otvaramo policijske ispostave, kako bi policiju približili građanima i kroz zajednički rad učinimo da policija bude obaveštajno vođena, jer ona jeste uz svoj narod u svakom trenutku", poručio je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track