Resničani u Belvilu

Poseta

Resničani u Belvilu

Beograd -
Delegacija građana Resnika juče posetila Rome, podelila im uskršnja jaja i ubeđivala ih da se ne doseljavaju u njihov kraj

BEOGRAD - Nove blokade u utorak.Uprkos dogovoru gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i građana Resnika, koji se danima bune zbog doseljavanja Roma iz naselja kod Belvila, mnogi meštani ovog prigradskog naselja i dalje su nezadovoljni i planiraju novu blokadu puteva u utorak. Na zidovima kuća juče su osvanuli i grafiti na kojima piše ‘’Nastavak protesta’’ i ‘’Nećemo kontejnere’’.

Delegacija žitelja Resnika obišla je u subotu romsko naselje kod Belvila i podelila deci uskršnja jaja. Oni su im objasnili da nisu rasisti i pozvali ih da pomognu u protestima protiv preseljenja.

- Doći ćete na lokaciju koja se nalazi na samo 50 metara od azila za pse, gde nema prodavnice niti mogućnosti da se sakupljaju sekundarne sirovine - upozoravaju Resničani.

Romi su takođe rekli da ne žele da se sele sa Novog Beograda, kao i da su uplašeni za svoju egzistenciju i da se plaše da će morati da se hrane u narodnim kuhinjama.

(S. Ž.)

http://www.youtube.com/watch?v=V5FCwJtHdFE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja