OBAVESTILI SKUPŠTINU GRADA: 7 odbornika DSS formiralo novu odborničku grupu
Foto: Marina Lopičić

Ostaju deo vladajuće koalicije u Beogradu

OBAVESTILI SKUPŠTINU GRADA: 7 odbornika DSS formiralo novu odborničku grupu

Beograd -
Dejan Čulić, koji će biti šef nove odborničke grupe, rekao je da će uputiti dopis predsedniku Skupštine grada Beograda o formiranju grupe "Samostalni DSS

BEOGRAD - Sedam odbornika Demokratske stranke Srbije u Skupštini grada Beograda, koji ne priznaju izbacivanje funkcionera Andreje Mladenovića iz stranke, formirali su danas novu odborničku grupu "Samostalni DSS", navodeći da ostaju članovi DSS, kao i deo vladajuće koalicije u Beogradu.

Na konferenciji za novinare Dejan Čulić, koji će biti šef nove odborničke grupe, rekao je da će danas uputiti dopis predsedniku Skupštine grada Beograda o formiranju grupe "Samostalni DSS".

"Nećemo napustiti DSS, mogu da nas izbace", rekao je odbornik Nebojša Bakarec, koji je uz Čulića jedan od osnivača DSS.

Bakarec je rekao da sedam odbornika Samostalnog DSS, od ukupno devet koliko je ta stranka imala u gradskom parlamentu, neće postati članovi SNS, niti bilo koje druge stranke, najavljujući da će nastaviti da se bore za izvorne stavove DSS i da će ostati verni idejama te stranke.

Bakarec je rekao da je jedan odbornik DSS , prema nepotvrđenim informacijama, prešao u SNS.

Čulić i Bakarec su kritikovali rad predsednice DSS Sande Rašković Ivić, za koju su rekli da u javnost iznosi privatne stavove koji su u suprotnosti sa politikom DSS i optužili je da uništava stranku, uvodi diktaturu i "preti članovima Glavnog odbora".

Bakarec je rekao da više od godinu dana DSS treba da posluži planu određenih ambasada da napravi alternativu SNS-u i da bude upotrebljena da ponovo dovede DS na vlast, ali da se to, kako je naveo, neće desiti.

Bakarec i Čulić ne priznaju smenu funckionera DS S Mladenovića, koji je zamenik gradonačelnika Beograda, smatraju da nije izbačen iz stranke jer se protiv njega nije vodio disciplinski postupak i navode da ga smatraju svojim kolegom i saradnikom.

Bakarec kaže da su, pored Mladenovića, iz DSS izbačeni i drugi funkcioneri navodeći dva člana Glavnog odbora iz Kruševca.

Na pitanje da li i oni očekuju da budu izbačeni iz DSS posle odluke da formiraju samostalnu odborničku grupu, Bakarec je rekao da će oni ostati u DSS i da je to pitanje za one koji bi eventualno to učinili.

Prema rečima Čulića, DSS je izašao na izbore sa jasnim programom za koji je dobio podršku 50.000 birača i taj program, koji uključuje velike infrastrukturne projekte kao što je uređenje Savskog amfitetra, i racionalno upravljanje gradskim budžetom, sada se sprovodi.

"Imamo odgovornost prema biračima. DSS je preuzela odgovornost da sprovede jasan program sa kojim je nastupila na izborima", zaključio je Čulić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track