GRAĐANI POKRENULI INICIJATIVU: Stanovnici Mirijeva dobili novo dečije igralište
Foto: Beoinfo

Realizovana želja

GRAĐANI POKRENULI INICIJATIVU: Stanovnici Mirijeva dobili novo dečije igralište

Beograd -
Gradski menadžer je podsetio da je dečje igralište u Ulici Koste Nađa drugo koje se otvara u poslednje vreme u Mirijevu, u sklopu akcije uređenja takozvanih urbanih džepova

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić, članovi Gradskog veća Aleksandar Marković i Dragoljub Petronijević i direktor „Zelenila – Beograd” Slobodan Stanojević prisustvovali su danas otvaranju dečjeg igrališta u Mirijevu.

Vesić je podsetio da je dečje igralište u Ulici Koste Nađa drugo koje se otvara u poslednje vreme u Mirijevu, u sklopu akcije uređenja takozvanih urbanih džepova.

– Ovo igralište je uređeno na inicijativu građana upućenu Srpskoj naprednoj stranci. U planu je da se na Zvezdari uredi još nekoliko igrališta, takođe na zahtev građana. Smatramo da je ovo neophodno kako bi ljudi u svome kraju imali zelenu oazu, gde će deca moći da se igraju a stariji sugrađani odmore i relaksiraju – naveo je gradski menadžer.

On je pozvao građane da pokrenu inicijative i daju predloge, a Grad Beograd će se truditi da izađe tim zahtevima u susret, kako bi se podigao kvalitet života građana prestonice.

– Pored toga, deo igrališta grad uređuje i donacijama, kao što je slučaj sa parkom na Autokomandi, za čiju je rekonstrukciju sredstva obezbedila kompanija NIS – istakao je Vesić i pozvao druge kompanije da se priključe ovoj humanoj akciji.

Član Gradskog veća Dragoljub Petronijević istakao je da je i ova akcija, koja je u veoma kratkom roku sprovedena u delo, pokazala da komunikacija sa građanima donosi rezultate.

On je podsetio da Gradsko veće organizuje prijeme građana, koji su se pokazali kao veoma dobri.

– Servis građana možemo postati jedino ako permanentno razgovaramo sa građanima i njihove živote učinimo kvalitenijim i boljim. Nastavićemo da uređujemo ovakve urbane džepove po gradu, ali i druge humane akcije kao što je akcija „Beograd bez barijera”, u okviru koje je postavljeno više od 40 rampi za osobe sa invaliditetom, a do kraja godine predviđeno je da ih bude 100 u svim delovima prestonice – najavio je Petronijević.

Posle ove akcije nastaviće se sa obilascima i drugih delova Zvezdare „da bismo videli kako možemo da poboljšamo živote građana ove opštine”, istakao je član Gradskog veća Aleksandar Marković.

On je dodao da postoji još nekoliko inicijativa iz tog dela grada za slične akcije, koje će takođe biti sprovedene već do kraja ove godine.

Dečje igralište uređeno je na 400 metara kvadratnih, dok je 120 kvadrata pokriveno gumenim zastorima, koji su postali standard radi potpune bezbednosti mališana, istakao je direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević. Takođe su, pored savremenog i bezbednog dečjeg mobilijara, postavljene klupe za njihove pratioce i starije sugrađane, koji sada imaju lep kutak za odmor, ukazao je Stanojević.

( Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track