SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Slobodan Jovanović dobija bistu ispred Pravnog fakulteta
Foto: Printscreen Youtube

Podizanje sredstvima pravnog fakulteta

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Slobodan Jovanović dobija bistu ispred Pravnog fakulteta

Beograd -
O podizanju biste staraće se Odbor za podizanje biste profesoru Jovanoviću, koji je danas osnovan, Sekretarjat za kulturu i Zavod za zaštitu spomenika kulture Beograda

BEOGRAD - Profesor Slobodan Jovanović dobiće bistu na platou ispred Pravnog fakulteta, u Bulevaru kralja Aleksandra, odlučila je danas Skupština grada.

Bista će biti podignuta sredstvima Pravnom fakulteta Univerziteta u Beogradu.

O podizanju biste staraće se Odbor za podizanje biste profesoru Jovanoviću, koji je danas osnovan, Sekretarjat za kulturu i Zavod za zaštitu spomenika kulture Beograda.

Slobodan Jovanović (1869-1958) bio je srpski pravnik, istoričar, književnik, političar, profešor i rector Beogradskog univerziteta, predsednik Srpske kraljevske akademije i dekan Pravnog fakulteta.

Predsednik Odbora za podizanje biste profesoru Jovanoviću biće dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović, a članovi gradski menadžer Goran Vesić, načelnik Gradske uprave Sandra Pantelić, gradski javni pravobranilac Ljiljana Blagojević, šef kabineta gradonačelnika Beograda Luka Tomić, odbornik u Skupštini grada Bojana Sekulović i sekretar Pravnog fakulteta BU Miljko Valjarević.

Odbornik DS Zoran Alimpić naveo je da je u ranijem sazivu Skupštine grada Slobodan Jovanović dobio plato ispred Pravnog fakulteta, i da je bilo u planu da se postavi bista, zbog čega će taj prostor sada izgledati potpunije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track