MINUT ĆUTANJA ISPRED SKUPŠTINE GRADA: Rukovodstvo Beograda odalo počast stradalima u Oluji
Foto: Tanjug Printscreen

Tačno u podne

MINUT ĆUTANJA ISPRED SKUPŠTINE GRADA: Rukovodstvo Beograda odalo počast stradalima u Oluji

Beograd -
Grad Beograd je odao poštu žrtvama Oluje i na taj način se uključio u obeležavanje Dana sećanja na stradanja i progon Srba u ovoj akciji, rekao je Goran Vesić, navodeći da su svi zaposleni u gradskoj upravi samonicijativno izašli da odaju počast stradalima
1 / 3 Foto: Tanjug Zoran Žestić

BEOGRAD - Rukovodstvo grada Beograda odalo je danas, minutom ćutanja, tačno u podne, počast srpskim civilima stradalim u akciji hrvatske vojske "Oluja".

Zaposleni u Gradskoj upravi na čelu sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem odali su počast žrtvama "Oluje" na platou ispred Skupštine grada. "Grad Beograd je odao poštu žrtvama 'Oluje' i na taj način se uključio u obeležavanje Dana sećanja na stradanja i progon Srba u ovoj akciji", rekao je Vesić, navodeći da su svi zaposleni u gradskoj upravi samonicijativno izašli da odaju počast stradalima.

Vesić je kazao da je u podne život u glavnom gradu stao, i da je Gradsko saobraćajno preduzeće zaustavilo prevoz na minut. U Srbiji se danas obeležava Dan sećanja na stradale i prognane Srbe u ratovima '90-tih, a proglašen je i Dan žalosti povodom 20 godina od progona Srba iz Hrvatske u akciji "Oluja". Pre tačno dve decenije, 5. avgusta, iz Hrvatske je proterano više od 200.000, a ubijeno i nestalo skoro 2.000 Srba.

Vlada je apelovala na građane da u podne zastanu uz sirene i zvona sa hramova Srpske pravoslavne crkve i odaju poštu stradalima. U 11 je služen parastos nastradalima u Crkvi Svetog Marka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track