SA GSP DO PRVOG RAZREDA: Gradonačelnik Beograda družio se sa đacima prvacima

Trg republike

SA GSP DO PRVOG RAZREDA: Gradonačelnik Beograda družio se sa đacima prvacima

Beograd -
Gradonačelnik je apelovao na vozače da zbog početka školske godine, uspore pored škola i obrate pažnju na decu

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor JKP GSP „Beograd” Željko Milković prisustvovali su danas na Trgu republike tradicionalnoj, dvanaestoj po redu, manifestaciji tog gradskog prevoznika pod nazivom „Sa GSP-om od prvog razreda” i mališanima uručili simbolične poklone za početak školovanja.

Gradonačelnik je prvacima poželeo srećan početak prve školske godine i rekao da je deci na današnjoj manifestaciji ukazano na sve prednosti gradskog saobraćajnog prevoza, kao i na to kako bi trebalo da se ponašaju u prevozu.

– Osnovci u gradu i ove godine imaju besplatan prevoz i očekujemo da će veliki broj njih, a imamo 16.000 đaka prvaka, krenuti da ga koristi. Cilj nam je da ukažemo na sve aspekte prevoza, ali i da poboljšamo bezbednost u saobraćaju. U proteklih nekoliko meseci smo radili na tome da nabavimo novih 30 autobusa i do kraja oktobra ta vozila će biti u redovnom saobraćaju. Time ćemo, s obzirom na to da se radi o solo autobusima, poboljšati kvalitet prevoza u gradu. U narednih deset do petnaest dana očekujemo javnu nabavku za još 20 solo, kao i za pet električnih autobusa, tako da ćemo do kraja godine imati 50 novih vozila, a naredne još novih 80 autobusa. Na taj način ćemo podmladiti deo voznog parka Gradskog saobraćajnog preduzeća. Dakle, radimo na tome da u naredne četiri godine u potpunosti obnovimo vozni park GSP-a, kako bi povećali kvalitet i Beograđanima dali efikasan prevoz – istakao je Siniša Mali i dodao da sada već stotinu autobusa ima bežični internet, a da će u narednom periodu sva vozila imati tu uslugu.

Prema njegovim rečima, prošle godine je obeležena 41 zona škole, a ove godine već 20.

– Do kraja godine ćemo obeležiti zone u još 20 škola. Činimo sve da ih obeležimo na pravi način kako bi okruženje gde su mališani bilo što bezbednije – naglasio je Mali.

Gradonačelnik je apelovao na vozače da od danas, zbog početka školske godine, uspore pored škola i obrate pažnju na decu.

Događaju je prisustvovao i direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track