Najnovije vesti

MALI U IKARBUSU: Prvi Mercedesovi autobusi na ulicama do kraja oktobra!
Foto: Beoinfo

Gradonačelnik u obilasku

MALI U IKARBUSU: Prvi Mercedesovi autobusi na ulicama do kraja oktobra!

Beograd
Prvih deset autobusa biće isporučeno do 21. septembra, deset do 6. oktobra, a poslednjih deset do 21. oktobra i da svi autobusi biće crvene boje
1 / 3 Foto: Beoinfo

BEOGRAD - Prvih 30 autobusa sa Mercedesovim znakom, proizvedenih u Ikarbusu, naći će se na beogradskim ulicama do kraja oktobra, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali nakon obilaska Ikarbusove fabrike dodajući da sklapanje vozila ide po planu i da neće biti kašnjenja u isporuci.

On je precizirao da će prvih deset autobusa biti isporučeno do 21. septembra, deset do 6. oktobra a poslednjih deset do 21. oktobra, kao i da će svi autobusi biti crvene boje.

"To su prvi Mercedes-Ikarbus autobusi, koje će ova fabrika napraviti, i to je veliki uspeh za ovu fabriku", rekao je Mali novinarima podsećajući da je ugovor o isporuci autobusa potpisan u aprilu ove godine.Do kraja oktobra, dodao je Mali, Beograđani će imati priliku da se voze novim solo, niskopodnim autobusima, koji će imati video nadzor, klimu, wi-fi, mercedesov znak, šasiju i motor."Želimo da se poštuju rokovi i insistiramo da svi koji rade za Grad ispunjavaju obaveze i robu isporučuju na vreme, jer Grad svoje obaveze ispunjava", rekao je Mali.On je dodao da je Grad na dobrom putu da konsoliduje GSP "Beograd", i najavio za sledeću godinu nabavku još 80 novih vozila, izrazivsi očekivanje da će se Ikarbus pojaviti i na narednom tenderu sa dobrom ponudom.

"To je pravi put da u naredne četiri godine obnovimo vozni park i konsolidujemo GSP", rekao je Mali i dodao da za sada više od 120 vozila ima ugarđen besplatni internet.Gradonačelnik je dodao i da očekuje da uskoro počne ugradnja video nadzora u vozila, što će doprineti i smanjenju broja napada na vozače, poput jučerašnjeg.Mali je najavio i da će u narednih 15-ak dana biti raspisan tender za nabavku nekoliko električnih autobusa, za šta je Grad već izdvojio sredstva."Pratimo svetske metropole koje uvode eketrične autobuse. To je velika stvar za Beograd i trudićemo se da svake godine nabavimo pet-šest takvih autobusa", rekao je Mali.Generealni direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić rekao je da, osim proizvodnje 30 autobusa za GSP "Beograd", ta firma pravi i 43 autobusa za GSP "Novi Sad", ATP "Pančevo" i Lastru.

"Zahvaljujući politike podrške domaćoj prozivodnji Vlade i Grada, Ikarbus ima pune ruke posla. Nadam se da ćemo kvalitetnim proizvodima i poštovanjem rokova opravdati poverenje", rekao je Vićentić.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...