EVAKUACIJA MIGRANATA IZ POTOPLJENOG PARKA U TOKU: Evo šta radi Beograđanin velikog srca!
Foto: Nebojša Mandić

Sklanjaju decu na sigurno

EVAKUACIJA MIGRANATA IZ POTOPLJENOG PARKA U TOKU: Evo šta radi Beograđanin velikog srca!

Beograd -
Prevozimo porodice sa decom pre svega. Samo želimo da ih smestimo na suvo. Nisam ja taj koji je obezbedio smeštaj, već samo pomažem u organizaciji, navodi plemeniti Beograđanin

BEOGRAD - Jedan Beograđanin (ime poznato redakciji) nije želeo da sedi skrštenih ruku u toplom domu dok migranti kisnu i smrzavaju se u parku kod autobuske stanice.

Naime, on je organizovao smeštaj i prevoz na Dorćolu kako bi tokom hladnih dana imali gde da se sklone.

U izjavi za portal Kurira je rekao da ne može da odaje lokaciju kako ne bi imao nekakvih problema, ali da je kapacitet oko 100 ljudi.

"Prevozimo porodice sa decom pre svega. Samo želimo da ih smestimo na suvo. Nisam ja taj koji je obezbedio smeštaj, već samo pomažem u organizaciji", navodi plemeniti Beograđanin.

Jedini problem koji imaju jeste u zadobijanju poverenja migranata, ali su do sada smestili oko 50-60 ljudi.

Kao i svaki pravi plemeniti heroj, želeo je da ostane anomiman i naglasio da želi akcenat da bude na ljudima i solidarnosti.

Deo parka su već ispraznili, a u smeštaju koji su uspeli da obezbede, moći će da ostanu po lošem vremenu i u narednim danima i nedeljama.

"Želim da naglasim i da je odziv ljudi koji su hteli da pomognu tako što su došli sa svojim autom zaista veliki", navodi Beograđanin.

Dok svetski mediji ne prestaju da bruje o srpskom policajcu koji zagrljajem teški sirijskog dečaka, Srbi su ponovo pokazali da zaista imaju veliko srce i izuzetnu solidarnost, kao i želju da pomognu ljudima u nevolji.

(S. Ćurčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track