O KREDITNOM REJTINGU BEOGRADA: Nikodijević za sutra zakazao Skupštinu grada
Foto: Beoinfo

Tačno u 10 časova

O KREDITNOM REJTINGU BEOGRADA: Nikodijević za sutra zakazao Skupštinu grada

Beograd -
Pred odbornicima nalazi se niz predloga osim o usvajanju informacije o potrebi dobijanja kreditnog rejtinga za Grad Beograd, odlučivaće i velikom broju planova detaljne regulacije

BEOGRAD - Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Beograda, zakazao je za 15. septembar u 10 časova 21. sednicu gradskog parlamenta. Na dnavnom redu je Predlog zaključka o usvajanju informacije o potrebi dobijanja kreditnog rejtinga za Grad Beograd.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu plana detaljne regulacije područja između auto-puta, kompleksa BIP-a, Železničke stanice „Beograd – centar” i dela planirane saobraćajnice prvog reda – „transverzale”, Predlogu plana detaljne regulacije za blok između ulica: Nemanjine, Svetozara Markovića, Kralja Milana (Srpskih vladara) i Kralja Milutina, opštine Savski venac i Vračar, kao i Predlogu plana detaljne regulacije područja između ulica Dimitrija Tucovića, Đurićeve, Svetog Nikole i trase UMP-a.

Na dnevnom redu je i nekoliko predloga o izradi planova detaljne regulacije kao što su Plan detaljne regulacije tunelske veze Savske i Dunavske padine, opštine Stari grad i Savski venac, Izmena i dopuna Plana detaljne regulacije prostorne celine Kosančićev venac, gradska opština Stari grad, Izmena i dopuna Plana detaljne regulacije Bloka 51 u Novom Beogradu, gradske opštine Novi Beograd i Zemun.

Odbornici će dati svoju reč i o Predlogu rešenja o određivanju naziva ulica na teritoriji opština Čukarica, Voždovac, Barajevo, Palilula i Zemun, kao i Predlogu odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor na kome je nosilac prava javne svojine Grad Beograd odnosno na kome Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja.

Na dnevnom redu je i informacija o JVP „Beogradvode” i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja za 2015. godinu za ovo preduzeće. Isto tako, odbornici će odlučivati o Predlogu rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o raspodeli neto dobiti iz 2014. godine JKP „Zelenilo – Beograd” i Predlog odluke o izmenama Odluke o promeni osnivačkog akta JKP „Javno osvetljenje” Beograd.

Gradski parlament će odlučivati i o Predlogu rešenja o proglašenju zaštite spomenika prirode „Bajfordova šuma”, kao i Predlogu zaključka o usvajanju izveštaja o radu Saveta za zdravlje Grada Beograda za 2014. godinu.

Odbornici će po skraćenom postupku razmatrati predloge rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track