Osnovna škola Skadarlija  dobila bezbednosnu signalizaciju
Foto: Beoinfo

Signalizacija

Osnovna škola Skadarlija dobila bezbednosnu signalizaciju

Beograd -
Ispred glavnog ulaza u školu u Francuskoj ulici postavljena je zaštitna školska ograda sa obe strane ulice, sa reflektujućim trakama na stubićima

BEOGRAD - Javno komunalno preduzeće „Parking servis”, u okviru akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”, nastavlja uvođenje bezbednosne signalizacije u zoni osnovnih škola u Beogradu.Bezbednosnu signalizaciju dobila Osnovna škola „Skadarlija” u opštini Stari grad.

U zoni pešačkog prelaza ispred glavnog ulaza u školu u Francuskoj ulici postavljena je zaštitna školska ograda sa obe strane ulice, sa reflektujućim trakama na stubićima i porukom „Đaci vas mole, usporite pored škole”.

U cilju umirenja saobraćaja, postavljena su tri „ležeća policajca” u Ulici Strahinjića bana, pre raskrsnice sa Francuskom, i još dva u Dositejevoj ulici, pre raskrsnica sa Gospodar Jovanovom i Ulicom Strahinjića bana. Postavljena je i prateća vertikalna signalizacija koja obaveštava vozače na „ležeće policajce”.

Kod ulaza u školu iscrtana su dečija stopala koja usmeravaju decu ka pešačkom prelazu. U Francuskoj ulici postavljeni su znakovi „Zona škole” i „Deca na putu”, a u horizontalnoj ravni obeleženi su natpisi „Škola” i pešački prelazi. U svim okolnim ulicama jasno je označena zona škole, koja upozorava vozače da je ograničenje brzine kretanja 30 kilometara na čas.

Bezbednosnu signalizaciju do sada su dobile osnovne škole „Sveti Sava” na Vračaru i „Ratko Mitrović” u Novom Beogradu. Do kraja ove nedelje bezbednosnu signalizaciju dobiće škole „Zmaj Jova Jovanović” i „Đura Daničić” u naselju Braće Jerković. Do kraja godine, u okolini dvadeset osnovnih škola u Beogradu biće postavljena signalizacija, kako bi se bezbednost dece u zoni škola podigla na viši nivo.

„Parking servis” je 2007. godine pokrenuo akciju „Đaci vas mole, usporite pored škole”. Za proteklih pet godina, 70.000 đaka prvaka dobilo je fluorescentne prsluke.

Od početka školske godine, posetili su 67 osnovnih škola u deset gradskih opština i podelili oko 5.500 fluorescentnih prsluka. Ove nedelje obilaze osnovne škole na opštini Čukarica.

Do kraja školske godine posetiće preostale škole i podeliti prsluke svim đacima prvacima u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track