DAN OTVORENIH VRATA NA BATAJNICI: Počeo aeromiting za ljubitelje avijacije
Foto: Nemanja Pančic

Gužva na starom batajničkom drumu

DAN OTVORENIH VRATA NA BATAJNICI: Počeo aeromiting za ljubitelje avijacije

Beograd -
Nakon padobranaca, uslediće letački program, za koje vlada najveće unteresovanje, a u kome će učestovati avioni MIG-29, MIG-21, Supergaleb G-4, AN-26, Utva-75 kao i helikopteri Gazela i MI-8/17

BEOGRAD - Padobranci specijalne jedinice Vojske Srbije skokom iz helikoptera MI-8, sa visine od 1.200 metara, otvorili su dana manifestaciju "Otvoreni dan 204. vazduhoplovne brigade" na vojnom aerodromu Batajnica.

Iz helikoptera je iskočilo sedam padobranaca, a dvojica su razvila na nebu nad Batajnicom zastave Srbije i Vojske, pred velikim brojem okupljenih građana.

Nakon padobranaca, uslediće letački program, za koje vlada najveće unteresovanje, a u kome će učestovati avioni MIG-29, MIG-21, Supergaleb G-4, AN-26, Utva-75 kao i helikopteri Gazela i MI-8/17.

Pre zvaničnog početka manifestacije posetioci, među kojima je bilo mnogo dece, razgledali su izložene avione na aerodromu, a mališani, pođednako dečaci i devojčice, mogu da uđu u kabinu vojnih letelica i da se sikaju.

U programu će pored pripadnika 204. vazduhoplovne brigade učestvovati i pripadnici 250. raketne brigade za PVD, 126. brigade VOJIN, specijalne brigade Vojske Srbije i pripadnici Centra za letna ispitivanja.

Akcija "Otvoreni dan“ se realizuje sa ciljem prikaza obučenosti pripadnika Vojske Srbije za izvršavanje zadataka iz dodeljenih misija i promocije Vojske Srbije kroz direktan kontakt sa građanima, a tradicionalno je posvećena učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i široj javnosti.

Na starom batajničkog putu je gužva, s obirom da je veliki broj građana krenuo na aerodrom, kako bi posmtrali veštine srpskih vazduhoplovaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja