NOĆ U BEOGRADU: U tri udesa troje povređenih
Foto: Marina Lopičić

hitna pomoć

NOĆ U BEOGRADU: U tri udesa troje povređenih

Beograd -
Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 94 intervencije od kojih 14 na javnim mestima, a za protekla 24 sata 207 intervencija od kojih 38 na javnim mestima, precizirala je Macura

BEOGRAD - Tokom noći i jutra u Beogradu su se dogodila tri saobraćajna udesa u kojima su povređene tri osobe, od kojih jedna kao pešak teže, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Žena stara oko 50 godina teže je kao pešak povređena oko 22.30 časova u Ulici Dragomira Stamenovića kod Doma zdravlja Umka, rekla je Macura.

Ona je zadobila razderotinu glave, potres mozga i prelom leve potkolenice, a prevezena je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, istakla je portparol Hitne pomoći. Jutros oko 06.00 časova na Starom Obrenovačkom putu prevrnuo se automobil, a jedan muškarac, koji nije imao vidljive povrede, prevezen je u Urgentni centar, kazala je Macura.

Muškarac star oko 50 godina u udesu oko 23 časa na uglu ulica Braće Jerković i Vitanovačke zadobio je istegnuće vrata i povredu desnog ramena, a prevezen je u Urgentni centar, rekla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 94 intervencije od kojih 14 na javnim mestima, a za protekla 24 sata 207 intervencija od kojih 38 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali astmatičari i hipertoničari dodala je Macura.

Macura je savetovala blagovremeni odlazak na posao, nošenje adekvatne odeće, uzimanje tečnosti, čaja, meda i limuna i provetravanje prostorija. Portparol Hitne pomoći je savetovala da je potrebno čuvati se respiratornih virusnih infekcija, a hroničnim bolesnicima umerenu fizičku aktivnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track