RAKOVICA: Meštani naselja Sunčani breg dobili novi put
Foto: Beoinfo

Povezivanje s Miljakovcem 3

RAKOVICA: Meštani naselja Sunčani breg dobili novi put

Beograd -
Gradski menadžer odao je priznanje čelnicima opštine Rakovica na efikasnosti u rešavanju ovog problema, dodavši da su radovi finansirani iz opštinskog budžeta, a da je Grad Beograd pomogao onoliko koliko je bilo potrebno da se radovi završe na što efikasniji način

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković i gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović posetili su rakovičko naselje Sunčani breg gde je izgrađen asfaltirani put u dužini od 1.300 metara, a koji će ovo naselje povezati sa Miljakovcem 3.

Gradski menadžer odao je priznanje čelnicima opštine Rakovica na efikasnosti u rešavanju ovog problema, dodavši da su radovi finansirani iz opštinskog budžeta, a da je Grad Beograd pomogao onoliko koliko je bilo potrebno da se radovi završe na što efikasniji način.

"Izgradnja ovog puta je od velike koristi za stanovnike ovog naselja i to je još jedan primer koliko je važno razgovarati sa sugrađanima i reagovati na njihove probleme", rekao je Vesić.

On je naveo da je preostalo još dosta toga što treba rešiti, kako u Rakovici tako i u celom gradu, ali da ukoliko se počne sa resavanjem problema u kontinuitetu, građani će živeti mnogo bolje.

"Trudimo se da u svakom delu Beograda, bilo da je reč o gradskom ili seoskom naselju uradimo po nešto, i da makar po jedan problem rešimo. Znamo da problema ima dosta, i da grad ima dosta infrastrukturnih problema, ali ako svi uložimo napor, Beograd će svakako biti bolje mesto za život svih nas koji u njemu živimo", rekao je Vesić.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić istakao je da se radi o izgradnji potpuno nove ulice.

"Pored toga što smo stanovnike Sunčevog brega povezali sa Miljakovcem 3, nadam se da ćemo u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj naći način da ovde bude uspostavljena i mini bus linija koja će pomoći kako starijim, tako i najmlađim stanovnicima naselja da ostvare bolju vezu sa domom zdravlja, školom i sa svim drugim sadržajima koji su im do sada bili manje dostupni", rekao je Kocić, podsetivši da je ove godine rekonstruisan parking kod doma zdravlja i asfaltirana Ulica 2. septembra.

Rafailović je rekao da su dosadašnji radovi plod dobre saradnje sa ovom opštinom, pri čemu je ceo posao bio podeljen između Direkcije za puteve i same opštine Rakovica.

"U narednom periodu učinićemo sve da u što kraćem roku učinimo bezbednijim priključak ka zaobilaznom putu. Rešenje ćemo naći zajedno sa 'Putevima Srbije' jer se radi o vrlo nebezbednoj situaciji koja zahteva da se reši u što kraćem roku", istakao je Rafailović , navedeno je u saopštenju.

Obilasku je prisustvovao i direktor Direkcije za puteve Slaviša Živković i direktor JKP "Beograd-put" Ivan Tejić, saopštila je Služba informativna služba Grada Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track