VESIĆ: Beograd na vodi vratio prestonicu na mapu investitora
Foto: Dragan Kadić

Podstaknuti nova ulaganja

VESIĆ: Beograd na vodi vratio prestonicu na mapu investitora

Beograd -
Da se neko otvoreno, čak fizički suprotstavlja projektu koji ovom gradu treba da donese investiciju od tri i po milijarde evra, desetine hiljada radnih mesta, stotine novih hektara parkova, dva miliona novoizgrađenih kvadrata, to je nešto nečuveno, rekao je Vesić

BEOGRAD - Svaka zemlja u Evropi, pa tako i Srbija, grčevito se bori da obezbedi investicije jer su one preduslov za razvoj, a projekat „Beograd na vodi”, vredan tri i po milijarde evra, upravo će Beogradu to doneti, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić, gostujući na Studiju B. „Beograd na vodi” je naš glavni grad vratio na mapu investicija i on će podstaći i druge investicije, dodao je Vesić.

Osvrćući se na kritike opozicije, gradski menadžer je naglasio da je nečuvena najava demonstracija i plašenja stranih investitora jer novac od ove investicije ostaje u Beogradu.

– Mogu da razumem da postoje političke razlike, da se svaka stranka bori za svoje ciljeve i da opozicija kritikuje vlast, ali da se neko otvoreno, čak fizički suprotstavlja projektu koji ovom gradu terba da donese investiciju od tri i po milijarde evra, desetine hiljada radnih mesta, stotine novih hektara parkova, dva miliona novoizgrađenih kvadrata, to je nešto nečuveno i prevazilazi političku borbu – rekao je Vesić.

On je podsetio da je nova gradska vlast na ovom prostoru zatekla magacine, pruge, otpad, a za sve te godine, koliko je sadašnja opozicija bila na vlasti, ni „cigla nije pomerena sa tog mesta”. Ako je zemljište najvrednije, zašto oni nisu našli partnera koji bi uložio, upitao je Vesić.

– Nova vlast je raščistila prostor, a zemljište obezbedila za investicije. „Beograd na vodi” ostaje zauvek Beograđanima. To je naš najbolji odgovor na kritiku opozicije – naglasio je Vesić.

Gradski menadžer je podsetio da su doslovce svi raniji urbanistički planovi, kao i Generalni urbanistički plan, na ovom prostoru predviđali izgradnju nekoliko miliona kvadrata.

– Razvoj Beograda ne treba da ima veze sa politikom, već bi svako od nas, svaka vlast, trebalo da se trudi da obezbedi investicije i nova radna mesta. „Beograd na vodi” je projekat koji će trajati decenijama i koji će promeniti grad – istakao je gradski menadžer.

Pre nego što je počeo da se gradi već je to učinio, pa je tako pokrenuo s mrtve tačke Železničku stanicu „Prokop” i izmeštanje i izgradnju nove autobuske stanice u Novom Beogradu.

Vesić je podsetio da će se projekat raditi fazno, bez rizika po grad, već sav eventualni rizik snosi investitor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja