Amonijak u vodi za piće!

Šta piju građani Sopota

Amonijak u vodi za piće!

Beograd -
Veće količine ovog jedinjenja otkrivene na dva merna mesta. Nadležni to ignorišu, a voda je duplo skuplja nego u Beogradu

BEOGRAD - Jezivo!U samom centru Sopota voda iz lokalnog vodovoda sadrži amonijak u količini većoj od dozvoljene. Pritom, JP „Vodovod Sopot” ovu tekućinu naplaćuju skoro duplo više nego u centru Beograda!

Prema poslednjim analizama kvaliteta pijaće vode iz sopotskog vodovoda, koje je uradila Služba sanitarne kontrole beogradskog vodovoda polovinom aprila, dva uzorka s mernih mesta u Karađorđevoj i Ulici Janka Katića ne odgovaraju pravilniku zbog povećanih količina amonijaka!

„U pogledu fizičko-hemijskog kvaliteta, uzorci 1 i 2 odstupaju od Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće zbog neznatno povećane koncentracije amonijaka (MDK 0,1 mg/l)”, saopštilo je JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Miodrag Savić iz Ralje, koji se javio redakciji Kurira, rekao je da „sumnje nije bilo teško izazvati jer voda veoma neprijatno miriše, a povremeno je i zamućena”.

Inače, kubik vode u ovoj opštini košta 62, a u Beogradu iznosi 37 dinara. Cena iznošenja smeća u Sopotu je 4,80 dinara, a u susednom Barajevu samo jedan dinar po metru kvadratnom.

Živorad Milosavljević, predsednik opštine Sopot, odbio je da odgovori na pitanja Kurira i pre nego što ih je čuo.

- Pišite šta hoćete. Neću ništa da odgovaram - poručio je Milosavljević preko svoje sekretarice.

Vodovod: Nismo obavešteni!

Miladin Marjanović, zamenik direktora JP „Vodovod Sopot” tvrdi da ne zna da je voda na ove dve lokacije zagađena:

- Analizu vode radio je Gradski zavod za zaštitu zdravlja, a mi nemamo takvu informaciju. Što se cene tiče, u Beogradu na jednom kilometru vodovoda imate sedam do osam hiljada potrošača, a mi 5.000, tako da cena ne može da bude ista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja