Najnovije vesti

PET GODINA OD OSNIVANJA: Komunalna policija obeležila svoj dan
Foto: Zorana Jevtić

stasale tri generacije

PET GODINA OD OSNIVANJA: Komunalna policija obeležila svoj dan

Beograd
"U toku prošle i ove godine ostvaren je ogroman napredak u efikasnosti komunalne policije. Više se radi na terenu, a to znači i veći broj direktnih kontakata sa građanima, posebno sa onima koji krše komunlani red, ukazao je gradonačelnik

BEOGRAD- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić obišli su danas pripadnike komunalne policije koji obeležavaju petu godinu od osnivanja.

 

Njih su, u prostorijama ove službe, dočekali načelnik komunalne policije Nikola Ristić, njegov zamenik Darko Vujsić, kao i pripadnici Komunalne policije i drugi zaposleni, saopštio je Beoinfo.

 

Gradonačelnik je istakao da komunalni policijaci rade težak i odgovoran posao, kao i da nije lako napraviti neku organizacionu jedinicu od nule, kakav je slučaj sa komunalnom policijom u Beogradu.

 

"U toku prošle i ove godine ostvaren je ogroman napredak u efikasnosti komunalne policije. Više se radi na terenu, a to znači i veći broj direktnih kontakata sa građanima, posebno sa onima koji krše komunlani red. Posao koji radite nije običan posao. Vaš rad obezbeđuje veću bezbednost i komunlani red u gradu i zbog toga je za svako poštovanje", ukazao je Mali.

 

On je najavio nova ulaganja u tu službu, jer je to najmanje što Grad Beograd može da uradi. Mali je istakao da, bez obzira na izmene Zakona o komunalnoj policiji, postoji mogućnost, prema sadašnjoj sistematizaciji, da se zaposli dodatna 43 komunalna policajca, jer su oni više nego neophodni.

 

Ristić je podsetio da je komunalna policija formirana da obezbedi komunalni red u gradu, ali ne samo da kažnjava građane, već i da gradi obostrano poverenje.

 

"Pripadnike komunlane policije mora da odlikuje profesionalizam, hrabrost i nepokolebljivost. Iako su nam data ograničena ovlašćenja, trudili smo se da radimo za naš grad i da se sugrađani osećaju bezbednije u njemu", naveo je Ristić.

 

On je podsetio da je u proteklih pet godina stasalo tri generacije komunalnih policajaca i izrazio nadu da će se izmenom Zakona o komunalnoj policiji omogućiti da se taj broj poveća kako bi efikasnost bila još veća.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...