POKAZAO MU BEOGRAD NA VODI: Mali razgovarao sa saudijskim princom al Saudom
Foto: Beoinfo

Investitori dolaze svakodnevno

POKAZAO MU BEOGRAD NA VODI: Mali razgovarao sa saudijskim princom al Saudom

Beograd -
Radovi teku po planu, za samo mesec dana radova, sedam dana smo pre roka, rekao je gradonačelnik i dodao da će, ukoliko sve bude po planu, u naredna dva meseca početi radovi iznad zemlje za prve dve stambene kule
1 / 4 Foto: Beoinfo

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas u Beogradskoj zadruzi sa saudijskim princom Sultanom bin Salamanom bin Abdulaziz al Saudom i upoznao ga sa projektom "Beograd na vodi".

Gradonačelnik i njegov gost su zatim, kako je saopštila Gradska uprava, prošetali Savskom promenadom, gde su se uverili kako kako napreduju radovi na ovom projektu. Mali je tom prilikom rekao da "Beograd na vodi" privlači veliku pažnju svih koji posećuju Beograd i Srbiju, ističući da svakodnevno investitori koji dolaze žele da se upoznaju sa projektom.

"Radovi teku po planu, za samo mesec dana radova, sedam dana smo pre roka", rekao je Mali i dodao da će, ukoliko sve bude po planu, u naredna dva meseca početi radovi iznad zemlje za prve dve stambene kule. Mali je naveo da je planirano da se za dva meseca počne sa pripremnim radovima za hotel "W" i veliku kulu.

"Na proleće, u martu, aprilu, imaćemo radove za ove zgrade iznad zemlje. Radi se i dizajn tržnog centra, očekujem da će radovi početi u septembru sledeće godine, a na proleće ćemo krenuti i sa proširenjem promenade", objasnio je Mali.

Deo autobuske stanice, "Lastine" stanice, kako je rekao, na proleće bi trebalo da bude izmešteno, kako bi se omogućila gradnja. Gradonačelnik je naveo da se radi i na proširenju tramvajskog mosta, koji bi trebalo da dobije dve nove trake, kao i na smanjenju buke.

Prema njegovim rečima, princ iz Saudijske Arabije je impresioniran onim što je video u Beogradu. "Uputio sam ga u to šta je Beograd do sada uradio u pitanju privrednih zona, razvoja infrastrukture, kao i projekata upravljanja otpadom...Dobio sam poziv da posetim Rijad, što će biti dobra prilika da razmenimo iskustva", naglasio je Mali. Mali je rekao da je princa zanimao i podatak koliko je vremena prošlo od dogovora sa Alabarom da se krene sa projektom do trenutka realizacije, podsećajući da je za to bilo potrebno godinu i po dana, iako je Alabar očekivao tri do pet godina.

"Tim podatkom pokazujemo koliko smo sposobni da preuzmemo odgovornost, da ispunimo obećanja i realizujemo ideje", rekao ja Mali i dodao da je to nova slika Srbije i Beograda i ono na čemu Vlada Srbije radi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track