GRAD OBEZBEĐUJE: 1.000 paketića za najugorženiju decu
Foto: Beoinfo

Uoči Nove godine

GRAD OBEZBEĐUJE: 1.000 paketića za najugorženiju decu

Beograd -
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da će grad obezbediti 1.000 novogodišnjih paketića za decu iz socijalno najugroženijih beogradskih porodica.

Kako je saopštila gradska služba za informisanje, Mali je rekao da je za proteklih sedam godina, od kako je uvedena ta akcija, više od 6.000 dece dobilo novogodišnje paketiće.

"Ovo je dobar primer ne samo za Beograd već i za sve lokalne samouprave u Srbiji, jer nemaju sva deca adekvatne uslove za život", rekao je Mali, a saopštila gradska služba za informisanje.

On je kazao da će paketići deci biti uručeni 11. decembra u centru Sava i pozvao socijalno-odgovorne kompanije da se priključe akciji.

Sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić potpisala je danas kao pedstavnica grada sporazum o organizovanju humanitarne akcije, a kako je navela paketići su ranijih godina bili namenjeni deci bez roditeljskog staranja, dok će ih sada dobiti i deca slabijeg imovinskog stanja.

"'Novogodišnja kutija' će sadržati slatkiše, kao i poklone koje su pravila deca iz naših predškolskih ustanova, igračkice, čestitke i slično. Tako da je to poklon vršnjaka vršnjacima", kazala je ona.

Prema njenim rečima, o ovom dogadjaju mališani će biti obavešteni preko svojih predškolskih ustanova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track