IŽIVLJAVANJE PARKING SERVISA: Čovek sedeo na pauku 3 sata, nisu hteli da mu spuste auto!

Vrebaju kod Doma zdravlja

IŽIVLJAVANJE PARKING SERVISA: Čovek sedeo na pauku 3 sata, nisu hteli da mu spuste auto!

Beograd -
Tek po dolasku patrole policije, naložili su da spuste automobil i napisali mandatnu kaznu

BEOGRAD - Beograđanin koji živi u Birčaninovoj ulici danas je proveo tri sata u svom automobilu koji je bio podignut na kamion JKP "Parking servisa" i koji su radnici tog preduzeća pokušali da odnesu zbog, kako su naveli, nepropisnog parkiranja.

- Mojoj ženi je pozlilo i odmah sam otišao do Birčaninove po nju da je odvezem u Dom zdravlja, pošto su nam u Hitnoj pomoći rekli da trenutno nemaju slobodno vozilo. Bila je velika gužva i nisam uspeo da prođem i pronađem regularno parking mesto, već sam vozilo na trenutak ostavio na prošireni deo trotoara i otišao po suprugu. Nije prošlo ni par minuta, kada smo sišli dole moj automobil je već bio na "pauku" - kaže za Kurir vlasnik automobila. On dodaje da se posle toga, revoltiran tim postupkom, popeo na kamion i ušao u svoje vozilo, na taj način ne dozvolivši da ga odnesu.

- To sam učinio pre svega što mi u ovoj ulici već duže vreme imamo veliki problem. Radi se o tome da su nam veći broj parking mesta uzeli državni organi, odnosno određene institucije koje su uzurpirale ta mesta za svoja službena vozila. Međutim, mi na tim mestima zatičemo vozila koja nemaju obeležja službenih vozila već očito parkiraju i svoja privatna vozila. Sumnjamo u to i prikupljamo dokaze da jedna od tih institucija ima svega nekoliko službenih automobila, a uzeli su čak 12 parking mesta. Mi nemamo više gde da parkiramo, a uredno plaćamo gradu za to - kaže naš sagovornik.

Iz "Parking servisa" su saopštili da je sve rađeno po nalogu policije.

- Automobil je kao nepropisno parkiran podignut po nalogu saobraćajne policije i naše vozilo je krenulo da ga odveze na plac. Posle 20-30 metara do našeg kamiona je dotrčao vlasnik automobila i ušao u njega. Mi smo istog trenutka ponovo pozvali policiju, koja je kasnije došla, napravila uviđaj i napisala mandatnu kaznu za nepropisno parkiranje, a po njihovom nalogu smo i spustili automobil i otišli - rekli su u tom gradskom preduzeću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track