Najnovije vesti

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Odbornici danas o porezu na imovinu, vodovodu, trafikama...
Foto: Beoinfo

Pojedine opštine će osetiti olakšice

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Odbornici danas o porezu na imovinu, vodovodu, trafikama...

Beograd
Skupština grada raspravljaće danas o planu prema kojem bi sva domaćinstva na teritoriji Beograda do 2025. godine trebalo da dobiju priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, a biće reči i o visini stope poreza na imovinu za 2016. godinu.

Na sednici koju je sazvao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, odbornici će razmatrati Strateški plan razvoja sistema vodosnabdevanja i kanalisanja naselja na široj teritoriji grada, koji podrazumeva period realizacije od 2015. do 2025. godine.

Nikodijević je, govoreći o tom planu, istakao da trećina grada nema rešeno pitanje kanalizacije, što je akutni problem prigradskih opština, kao i da pitanje kanalizacije nije rešeno ni u svim centralnim opštinama, pa te probleme imaju i delovi Savskog venca, Vračara, Starog grada i Zvezdare.

Kako je dodao, za projekte izgradnje kanalizacione i vodovodne mreže i za pokrivenost celog grada potrebno je 575 miliona evra, koji će biti obezbeđeni iz sredstava grada i iz predpristupnih fondova EU.

Kako je saopštila Gradska uprava, odbornici će razmatrati i izmene i dopune odluke o određivanju zona i najopremljenijih zona na teritoriji grada za utvrđivanje poreza na imovinu, kao i dopune odluke o visini stope poreza na imovinu i o visini stope amortizacije za utvrđivanje poreza na imovinu.

Olakšice bi trebalo da osete svi Beograđani koji u vlasništvu imaju starije stanove ili kuće.

Na sednici će biti reči i o davanju saglasnosti na zaključivanje ugovora o prenosu udela Udruženja Mreže održivog razvoja na Grad u Regionalnoj agenciji za razvoj i evropske integracije Beograd.

Kako je najavljeno, biće reči i o izmeni osnivačkog akta Turističke organizacije Beograda i o promeni oblika organizovanja "Veterine Beograd" iz ustanove u javno komunalno preduzeće i imenovanju Budimira Grubića u v.d. direktora "Veterine".

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...