BOŽOVIĆ: Beograd je na ivici ambisa
Foto: Fonet

Problemi u vođenju prestonice

BOŽOVIĆ: Beograd je na ivici ambisa

Beograd -
Šef odborničke grupe DS Balša Božović kaže da danas usvojena Odluka o naknadi za gradsko građevinsko zemljište govori da gradski čelnici i SNS nemaju rešenje šta će da rade "sa posrnulim budžetom i posrnulom ekonomijom" u glavnom gradu.

"Nismo uspeli da nađemo ni minimum da podržimo tu odluku, jer smatramo da je ona istinski loša i da ne postoji nikakav plan.… Ovo je početak poniranja Beograda", rekao je Božović novinarima u Skupštini grada.

On smatra da je Beograd "na ivici ambisa" i "bukvalno pred zatvaranjem", te da će se građani u narednoj godini "suočiti sa još većim poskupljenjima i porezima". U Beogradu se, tvrdi, "više ništa ne gradi, sem nezakonitih objekata", s obzirom da je, dodao je, kroz Zakon o ozakonjenju "SNS tajkunima obezbedila da legalizuju nelegalne objekte".

Božović je dodao i da građani nemaju čemu da se nadaju u 2016. godini, a da je sve što se danas moglo čuti na sednici Skupštine grada, "nervoza onih koji vode grad".

Gradska vlast je, prema njegovim rečima, nervozna, što, kako kaže razume, "jer nema resesenje kako da nadomesti rupe u budžetu koje će biti izvesne".

"Naredna gradska vlast imaće velike teškoće da zatvori sve rupe vlasti SNS. Smatramo da je ovo presipanje iz šupljeg u prazno, a današnja odluka očajnička", naveo je Božović.

Prema njegovim rečima, "u najlošijim godinama" DS, prihodi od nadoknade za gradsko građevinsko zemljište bili su oko 100 miliona evra, a sada neće biti ni 20 miliona, što govori o posrnuloj građevinskoj industriji u gradu.

"U Beogradu se nikada manje nije gradilo legalno, gradi se isključivo i samo nelegalno i protivzakonito", rekao je šef odbornika DS.

Božović je zaključio da je "Beograd pred zatvaranjem", i da današnja dešavanja na sednici gradskog parlamenta na kojoj su, tvrdi, "opozicioni odbonici dobijali opomene, udaljavani sa sednice i isključivani su im mikrofoni", pokazuju nervozu jer gradska vlast nije spremna da čuje argumente u ime građana "koji žive sve lošije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja