Deonica od Požeške do petlje Hipodrom puštena u saobraćaj
Foto: Beoinfo

Most na Adi

Deonica od Požeške do petlje Hipodrom puštena u saobraćaj

Beograd -
Na deonici, dugačkoj 550 metara, izgrađene su tri konstrukcije, postavljena je hidroizolacija, pešačke ograde, javna rasveta, horizontalna i vertikalna signalizacija, kao i stakleni zid za zvučnu izolaciju

BEOGRAD- Nova deonica od Požeške ulice do petlje "Hipodrom", kao pristupnog dela Mosta na Adi, puštena je danas u saobraćaj čime je značajno olakšana komunikacija između Banovog brda i Novog Beograda, objavljeno je na sajtu Gradske uprave.

Kako je navedeno, na toj deonici, dugačkoj 550 metara, izgrađene su tri konstrukcije, postavljena je hidroizolacija,pešačke ograde, javna rasveta, horizontalna i vertikalna signalizacija, kao i stakleni zid za zvučnu izolaciju.

Saobraćajnica je spojena sa ranije rekonstruisanim delom Požeške ulice, i to kod raskrsnice sa Ulicom Vladimira

Radovanovića, gde konstrukcija prelazi u zemljani nasip i uklapa se u postojeću mrežu.

Konstrukcija predstavlja denivelisanu saobraćajnicu sa po dve saobraćajne trake u oba smera, ispod kojih se nalazi servisna saobraćajnica povezana preko Paštrovićeve ulice sa okolnom uličnom mrežom.

Ukupna površina sve tri konstrukcije je 8.000 kvadratnih metara, a u njih je ugrađeno 600 tona armature.Izgradnja petlje "Hipodrom" bila je podeljena u tri faze - prva faza je završena krajem 2010. godine, kada je premošten pružni prelaz i saobraćaj se od tada odvija bez ukrštanja sa železničkom prugom, dok je u drugoj i trećoj fazi petlja konstrukcijama spojena sa petljom "Radnička" i Požeškom ulicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track