NOVOGODIŠNJA KUTIJA: 1.000 socijalno ugroženih mališana dobilo paketiće
Foto: Beoinfo

Sedam godina za redom

NOVOGODIŠNJA KUTIJA: 1.000 socijalno ugroženih mališana dobilo paketiće

Beograd -
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić prisustvovali su danas manifestaciji „Novogodišnja kutija”, u okviru koje je podeljeno 1.000 paketića socijalno ugroženoj deci.

Gradonačelnik je podsetio da Grad Beograd sedmu godinu zaredom organizuje ovu lepu manifestaciju u „Sava centru”, u kojoj je do sada više od 6. 000 mališana dobilo novogodišnji paketić.

– Ovo je naš način da ovoj deci vratimo osmeh na lice i ulepšamo im predstojeće novogodišnje praznike. Pored želje da Grad Beograd ulepša praznike deci iz predškolskih ustanova, nismo zaboravili ni decu čije porodice su nižeg socijalnog statusa, a koje ne žive na teritoriji Beograda. Jedan broj paketića uputićemo i Udruženju osoba sa invaliditetom iz Beograda „Sve je moguće”, Centru za socijalni rad iz Novog Bečeja i opštini Kuršumlija za decu iz socijalno ugroženijih porodica – istakao je Mali i najavio da će ova manifestacija biti nastavljena i u godinama koje dolaze.

On je ukazao da se ove godine, osim slatkiša i igračaka koje obezbeđuju donatori, u novogodišnjoj kutiji nalaze se i dečje rukotvorine koje su mališani iz beogradskih vrtića sami napravili. A sve sa ciljem da da se promoviše i razvije dečja solidarnost, istakao je gradonačelnik.

– Jedan od osnovih ciljeva nam je zaštita i podrška deci koja su na bilo koji način ugrožena. U obavezi smo da se staramo da dečja prava budu ostvarena, ali i da pomažemo njihovim porodicama i barem malim znacima pažnje pokažemo da nisu prepuštene sebi, već da o njima ima ko da brine. Na ovaj način, kako je istakao, podržaćemo u budućnosti i svaku inicijativu za podršku porodici, jer je obaveza društva da obezbedi tu podršku – istakao je gradonačelnik.

On je zahvalio partnerima grada, „Crédit Agricole” banci, društvu „Metro Cash & Carry Srbija” i udruženju „Banka hrane” iz Beograda, i pozvao druge kompanije koje su u mogućnosti da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji.Mališani iz svih 17 predškolskih ustanova u Beogradu imali su priliku da se druže sa Vilom Dobrilom i glumcima mjuzikla koji su uveličali ceo događaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track