POLEMIKA OKO INSPEKTORA Panić: Netačne tvrdnje opštine Stari grad da su postupili po zakonu
Foto: Nebojsa Mandic

Bespravna gradnja

POLEMIKA OKO INSPEKTORA Panić: Netačne tvrdnje opštine Stari grad da su postupili po zakonu

Beograd -
BEOGRAD - Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Zagorka Panić izjavila je danas da su netačne tvrdnje Opštine Stari grad da je njihov inspektor postupio po zakonu u slučaju bespravnog nadziđivanja u Ulici maršala Birjuzova 3-5.

Prethodno je gradski menadžer Goran Vesić izjavio da je inspekcija Opštine Stari grad, tek nakon intervencije nadležne gradske inspekcije, zabranila nelegalnu gradnju u Maršala Birjuzova postavljanjem žute trake.

Opština Stari grad je potom saopštila da je njen građevinski inspektor u svemu postupio u skladu sa zakonom kada je onemogućio nelegalnu gradnju u Maršala Birjuzova, a ne po nalogu i pritisku gradske građevinske inspekcije.

Kako je saopštila Gradska uprava, Panić je danas podsetila da je protekle sedmice, gradska građevinska inspekcija primila više prijava o bespravnoj nadogradnji u Maršala Birjuzova.

Prema njenim rečima, odmah je zatražena Informacija o postupanju građevinske inspekcije Starog grada, kojom je dostavljen odgovor da su u pitanju bespravni radovi i da je postupak inspekcijskog nadzora u toku pred nadležnom inspekcijom Stari grad. "Odeljenje za građevinsku inspekciju Sekretarijata za inspekcijske poslove obavešteno je da je u pitanju rekonstrukcija i da će radovi biti obustavljeni", rekla je Panić i dodala da je investitor ipak nastavio sa radovima tokom vikenda.

Kako je dodala, pošto građevinska inspekcija Starog grada nije zatvorila gradilište, niti pokrenula postupke za izricanje odgovarajućih kaznenih mera (krivične, prekršajne prijave ili privredni prestup), nije obišla gradilište tokom vikenda i nije utvrdila da je investitor započeo izgradnju stubova, čime objekat izlazi iz gabarita, Gradska građevinska inspekcija je bila prinuđena da izvrši urgenciju u Opštini radi dosledne primene Zakona o planiranju i izgradnji.

Predstavnici Sekretarijata za inspekcijske poslove juče su usled učestalih prijava građana da su nastavljeni radovi, izašli na teren kako bi se sprečile dalje štetne posledice bespravne nadogradnje u centru grada.

Odmah po izlasku gradske i opštinske građevinske inspekcije, prema rečima Panićeve, postavljena je žuta traka i gradilište je zatvoreno.

U daljem postupku, kako je dodala, Gradska građevinska inspekcija će nastaviti sa nultom tolerancijom prema bespravnoj gradnji i preduzeće sve zakonom propisane mere da se ona sankcioniše i spreči.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track