KOMUNALNI POLICAJCI U AKCIJI: Počelo uklanjanje nelegalne prodaje petardi
Foto: Nemanja Pancic

Uoči novogodišnjih praznika

KOMUNALNI POLICAJCI U AKCIJI: Počelo uklanjanje nelegalne prodaje petardi

Beograd -
BEOGRAD - Komunalna policija saopštila je danas da je otpočela akciju kontrole nelegalne prodaje pirotehničkih sredstava uoči novogodiššnjih praznika, kako bi se smanjila nelegalna ulična prodaja, a sugrađani zaštitili.

U saopštenju se upozoravaju građani da izbegavaju upotrebu pirotehničkih sredstava, jer neadekvatno rukovanje može izazvati opasne posledice poput opekotina, invaliditeta i požara.

Poseban apel da ne koriste pirotehnička sredstva bez prisustva roditelja ili staratelja, Komunalna policija je uputila deci mlađoj od 14 godina.

Iz Komunalne policije su istakli da je prodaja pirotehničkih sredstava dozvoljena samo u specijalizovanim trgovinskim objektima i da je kontrolišu nadležni organi, kao i da ti proizvodi moraju posedovati propisanu deklaraciju o proizvodu i načinu upotrebe.

Nelegalna ulična prodaja pirotehničkih sredstava je nekontrolisana, a proizvodi ne poseduju deklaracije sa neophodnim informacijama o proizvodu, načinu upotrebe i roku trajanja, što može izazvati neželjene posledice poput eksplozije petarde u džepovima ili u rukama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja