VESIĆ U OBRENOVCU: Asfaltirana ulica u naselju Zvečka
Foto: Beoinfo

Radovi vredni 5 miliona dinara

VESIĆ U OBRENOVCU: Asfaltirana ulica u naselju Zvečka

Beograd -
OBRENOVAC - U obrenovačkom naselju Zvečka završeno je asfaltiranje ulice Žive Borjanovića, duge 1.290 metara, a kako je rečeno radovi su koštali pet miliona dinara.

Gradski menadžer Goran Vesić je, prilikom obilaska završetka radova, istakao da je opština Obrenovac izdvojila 45 miliona dinara za asfaltiranje nekategorisanih puteva u toj opštini. "Ova ulica je važna, jer predstavlja alternativni izlaz na valjevski put", rekao je Vesić novinarima i dodao da je njeno asfaltiranje primer dobre saradnje opštine i gradske vlasti.

Kako je rekao, do sada se uglavnom ulagalo u centar grada, a rubne i prigradske opštine bile su zapostavljene. "Mi smo ove i prošle godine promenili taj pristup i sada se mnogo više ulaže u prigradske opštine kada su u pitanju kanalizacija, vodovod i infrastruktura, kako bi svi građani Beograda, bez obzira gde žive, dobili osnovnu infrastrukturu", rekao je Vesić. On je najavio da je Grad Bograd za sledeću godinu pripremio budžet u okviru kojeg će prigradske opštine dobijati više sredstava nego do sada.

"Za sledeću godinu smo izdvojili 23 milijarde dinara za investicije u gradu, kao što su vodovod, kanazalicija, saobraćajna infrastruktura", rekao je Vesić i stakao da će najveći deo tog novca biti uložen u prigradske opštine. Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je ponovio da je ta opština za asfaltiranje nekategorisanih puteva izdvojila 45 miliona dinara.

"Zvečka je jedno od od najvećih naselja u Obrenovcu i posle završetka ove ulice krenućemo u izradu kanalizacije u tom naselju, a pre svega na šabačkom putu", rekao je Čučković. Kako je naglasio opština Obrenovac će uložiti orgomna sredstva za kanalizaciju, popravku puteva u tom naselju, ali i u grejanje. Predsednik Mesne zajednice Zvečka Petar Lalić se zahvalio gradskoj i opštinskoj vlasti na asfaltiranju puta koji je, kako je rekao, godinama "bio u rupama".

Obilasku završetka radova prisustvovala je zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, kao i zamenik predsednika opštine Obrenovac Mirko Vranešević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track