SEVERNA TANGENTA ČEKA OTVARANJE: Sutra spajanje obilaznice sa Pančevačkim putem
Foto: Beobild

Radovi gotovi

SEVERNA TANGENTA ČEKA OTVARANJE: Sutra spajanje obilaznice sa Pančevačkim putem

Beograd -
Od kad je Pupinov most otvoren leva obala je prodisala,a dobijen je jedan značajan pravac ka ostatku Beograda koji sigurno mnogo znači svim stanovnicima.

U periodu od kad je most otvoren osetilo se znatno opterećenje na Zrenjaninskom putu. U pitanju je tranzit koji je prebačen na Pupinov most i dalje na levu obalu preko koje se prelazi kako bi se išlo ka Pančevu, Vršcu…

Sutra će Zrenjaninski put konačno biti rasterećen jer se severna tangenta spaja sa Pančevačkim putem. To je odlična vest jer će tranzit sad ići samo obilaznicom i na taj način će obići Zrenjaninski put.

Foto: Beobuild
Foto: Beobuild

Zbog imovinsko-pravnih problema i kašnjenja radova izgradnja tangente je prinudno podeljena u tri faze, gde je u prvoj fazi izgrađena deonica od lakat krivine u Zemunu do Zrenjaninskog puta, uključujući i most na Dunavu.

Prva faza otvorena je istovremeno sa Pupinovim mostom u decembru prošle godine, nakon čega su nastavljeni radovi na preostalih 11 kilometara trase od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta.

Foto: Beobuild
Foto: Beobuild

Deonica od Zrenjaninskog puta do Ovče otvorena je 3. oktobra ove godine, dok je u protekla 3 meseca kompletiran preostali deo saobraćajnice.

Radovi na spajanju obilaznice i Pančevačkog puta su gotovi, samo je ostalo još da se završe aktivnosti na postavljenju horizontalne i vertikalne signalizacije, iscrtavanju pešačkih prelaza, osvetljenju i pešačkim trotoarima.

(Beobuild.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track