SUKOB U GRADSKOJ SKUPŠTINI: Jovičić pozvao Božovića da podnese ostavku
Foto: Cile, Zorana Jevtic

Sporan finansijski izveštaj

SUKOB U GRADSKOJ SKUPŠTINI: Jovičić pozvao Božovića da podnese ostavku

Beograd -
Ssef odborničke grupe SNS Aleksandar Jovičić izjavio je danas da je DS na kraju 2013. u finansijskom izveštaju prikazala samo dugovanja prema bankama, a ne celokupan dug koji je 1,12 milijardi evra i pozvao šefa odbornika DS Balšu Božovića da podnese ostavku.

"Pozivam Božovića da podnese ostavku, jer je skandal da neko sakrije finansijska potraživanja u izveštaju i da prikažu samo ono što su u 2013. povukli kroz završni račun, bez dugovanja opština, preduzeća.… To je neodgovornsot koju DS pokazuje na delu svakoga dana", rekao je Jovičić.

Jovičić tvrdi da je vlast DS, na čelu da Draganom Đilasom, pokušala da izbegne finansijski izveštaj u 2013. godini, tako što je prikazala samo dugovanja porema bankama, u iznosu od oko 380 miliona evra.

"Nisu prikazali ostala dugovanja, a imamo dugove 17 beogradskih opština, svih javno-komunalnih preduzeća, dugove prema socijalnim institucijama, u svim drugim apsektima koje nisu prikazivali…. Kad se sve to sabere, celokupan dug je 1,12 milijardi evra, uz istorijski deficit od 20,5 odsto"”, rekao je Jovičić.

Prema njegovim rečima, do sada su izmireni dugovi u visini od 225 miliona evra, što je veliki uspeh, a projektovan deficit za 2016. godinu je 4,75 odsto.

"I pored toga što vraćamo veliki dug iz prošlosti, a ne uzimamo novi da bismo to servisirali, imaćemo 23 milijarde dinara za investicije, što je važno, od kojih 2,7 za vodovod i kanalizaciju, što nam je prioritet u narednoj godini", rekao je Jovičić.

To je rezultat odgovorne finansijske politike koju vode gradonačelnik i njegov tim, dodao je Jovičić.

"Izlazimo iz opasne zone, iz zone pred bankrotom, u kojoj smo bili za vreme DS. U 2017. i 2018. ćemo imati još manji deficit, koji gotovo da neće postojati i onda ćemo moći da povučemo još sredstava za nove investicije", rekao je Jovičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track