REKONSTRUKCIJA PRI KRAJU: Na Prokopu ušteda vredna više desetina hiljada evra
Foto: Nemanja Pančić

Kuvajtski kredit

REKONSTRUKCIJA PRI KRAJU: Na Prokopu ušteda vredna više desetina hiljada evra

Beograd -
U okviru rekonstrukcije železičke stanice Beograd "Centar" u Prokopu, čiji se završetak očekuje krajem januara, ostvarena je ušteda vredna više desetina hiljada evra, saopštilo je danas preduzeće Infrastruktura železnice Srbije.

Zaposleni u tom preduzeću, u Sekciji za elektrotehničke poslove, deonice kontaktne mreže Topčider i Makiš, dali su veliki doprinos bržoj i efikasnijoj realizaciji radova, a koje ne uključuje osnovni ugovor. Vrednost ugovora je oko 26 miliona evra, a finansira se kuvajtskim kreditom.

Bez obzira na teške uslove rada i nezavidnu materijalnu situaciju, radnici su još jednom pokazali požrtvovanost i predanost poslu.

Na inicijativu generalnog direktora Infrastrukture železnice Srbije Gorana Maksića, a u cilju smanjenja troškova korišćenjem sopstvenih rezervi materijala i angažovanjem radnika, prethodnog vikenda su u rekordnom roku zamenjeni kontaktni provodnici na 9. i 10. koloseku u Prokopu.

Kontaktni provodnici su prethodno bili uklonjeni kako bi se obezbedilo beznaponsko stanje kontaktne mreže za vreme izvođenja građevinskih radova. Provodnici su zamenjeni u celosti, a ne nastavljani na mestima gde su sečeni, čime se obezbedio neophodan fizički kontinuitet pouzdanijeg i ispravnijeg funkcionisanja u eksploataciji.

Stručne službe Infrastrukture železnice Srbije su napravile tehnologiju i dinamiku izvođenja radova i bez ikakvih dodatnih troškova i angažovanja drugih izvođača završili ovaj značajan poduhvat za samo dva dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track