APEL GRADA: Beograđani čistite sneg ispred svojih zgrada
Foto: Kurir/Mina Babović

Vozači i pešaci oprez

APEL GRADA: Beograđani čistite sneg ispred svojih zgrada

Beograd -
BEOGRAD - Direktor beogradskog "Beokom servisa" Darko Glavaš podsetio je danas vlasnike objekata i skupštine stanara na obavezu uklanjanja snega i leda ispred zgrada i apelovao na učesnike u saobraćaju da vode računa o obaveznoj zimskoj opremi i brzinu vozila prilagode zimskim uslovima puta.

"Vlasnike objekata i skupštine stanara podsećamo na obavezu uklanjanja snega i leda ispred objekata i zgrada, kao i na obavezu uklanjanja ledenica sa isturenih delova fasada i krovova iz bezbednosnih razloga.

Ekipe javnih komunalnih preduzeća danonoćno su angažovane i u sklopu svojih nadležnosti vode računa o gradskim ulicama i trotoarima", naveo je Glavaš.

Kako se navodi u saopštenju, s obzirom da je u Beogradu na snazi narandžasti meteo alarm koji podrazumeva jake udare vetra od preko 80 kilometara na sat, Glavaš je pozvao gradjane da osiguraju predmete na terasama i preduzmu sve mere kako ne bi povredili prolaznike.

Glavaš je, takodje, apelovao na gradjane da uklone svoja motorna vozila sa tramvajskih šina i uzbrdica kako bi ekipe za uklanjanje snega mogle nesmetano da obavljaju posao.

"Molim sugradjane da svoja vozila ne parkiraju na stajalištima, šinama, kao i mestima kuda prolaze vozila Zimske službe, ali i da se, kada primete takva vozila, pomere sa puta kako bi oni mogli nesmetano da čiste sneg", dodao je Glavaš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track