Nikodijević i Vesić obišli Arenu
Foto: Tanjug

Uoči EP u vaterpolu

Nikodijević i Vesić obišli Arenu

Beograd -
BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i gradski menadžer Goran Vesić obišli su danas završne pripreme uoči početka 32. Evropskog prvenstva u vaterpolu, poručujući da je Beograd spreman za to takmičenje, ali i za organizaciju mnogih drugih.

Nikodijević je u izjavi novinarima pozvao navijače da budu narednih dana u "Areni", uz srpske igrače, da pokažu poštovanje prema durgim reprezentacijama i navijaju fer i sportski.Nikodijević je kazao da će se tako poslati još jedna pozitivna slika Beograda u svet.

"Želimo da budemo sjajni domaćini, ovo je sjajna prilika za promociju i grada i države i naš je cilj da svake godine imamo ovakva takmičenja", rekao je Nikodijević, dodajući da već posle takmičenja u vaterpolu sledi ono u fucalu, a sledeće godine prvenstvo u dvoranskoj atletici, što je novi spektakl.

Vesić je napomenuo da je Beograd grad koji živi od turizma, da je to najbrže rastuća privredna grana, te da ima porast turista iz godine u godinu."Da bismo imali turiste moramo da kreiramo događaje. Oni su kulturni, koncertni, kongresni ili sportski. U ovom trenutku imamo 1.000 ljudi koji su došli sa reprezentacijama u Beograd, koji koriste hotele i plaćaju ih, ne računajući navijače. Možemo da očekujemo i veći broj navijača", rekao je Vesić, dodajući da je veoma važno da takve poruke saljemo u svet.

Podsećajući da će nakon takmičenja u vaterpolu uslediti takmičenje u fucalu, a sledeće godine u atletici, Vesić je naveo i da se Beograd kandidovao da bude domaćin "fajnal fora" u košarci."Iz Uleba je potvrđeno da se nalazimo u najužem izboru kandidata uz Helsinki", rekao je Vesić, dodajući da grad ohrabruje sportske saveze da se kandiduju da budu domaćini, da ulaže u sport, pomaže njegovu afirmacij.To je, kako kaže, samo deo strategije koja poštoji već duže godina, a u cilju da imamo što više takmičenja u glavnom gradu Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track