VESIĆ: Radovi na putu Babe-Guberevac gotovi do maja
Foto: Dragana Udovičić

Sanacija klizišta

VESIĆ: Radovi na putu Babe-Guberevac gotovi do maja

Beograd -
Gradski menadžer Goran Vesić danas je u opštini Sopot obišao radove na sanaciji klizišta na putu Babe-Guberevac koji će, kako je rekao, biti završeni do maja ove godine.

Napomenuvši da sanacija klizišta podrazumeva izgradnju potpornog zida dužine 40 metara i visine više od pet metara, on je najavio da će osim toga biti sanirano još jedno klizište u blizini gde će biti izgrađen potporni stub dužine 28 metara i visine oko šest metara.

"Takođe, osim sanacije dve klizišta biće asfaltiran i put na toj lokaciji", rekao je Vesić i naglasio da svi ti radovi koštaju više od 65 miliona dinara i da će biti završeni do maja ove godine.

Kako je rekao, grad Beograd se trudi da svim građanima izađe u susret i da rešava probleme kako u centru Beograda tako i u udaljenim delovima. Radove je obišao i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović koji je rekao da je to četvrto po redu klizište koje grad Beograd sanira.

"Uradili smo klizište u ulici Matice srpske, Volginoj ulici, kao i u ulici 13. oktobra i sada ovde u Guberevcu na jedan izuzetno kvalitetan način. Sistematski, kroz projektovanje i geotehnička istraživanja saniramo ovaj jedan zaista veliki problem koji smo zatekli nakon majskih poplava 2014. gdoine", naveo je Mladenović.

Napomenuvši da proces saniranja klizišta dosta dugo traje, on je rekao da se tom procesu mora pristupiti na jedan odgovoran način koji podrazumeva geotehnička istraživanja i projekat sanacije, nakon čega se izvode radovi. On je, takođe, rekao da je nakon majskih poplava utvrđeno više od 150 lokacija na kojima su se pojavila klizišta i najavio da će u 2016. gdoini nastaviti sa geotehničkim istraživanjima na još sigurno 20 lokacija u Beogradu.

"To je osnova da uđemo u projektovanje i, kada se obezbede finansijska sredstva, u samu sanaciju klizišta", rekao je Mladenović.

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević se zahvalio Skupštini grada na sanaciji klizišta. Istakavši da je mesna zajednica Guberevac jedina od 16 u opštini Sopot koja nema gradsku vodu, on je rekao da će u saradnji sa gradom Beogradom biti rešen i problem vodosnadbevanja.

Obilasku radova prisustvovao je i direktor preduzeća "Beograd put" Ivan Tejić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track