BOGOJAVLJENJE: Plivanje za Časni krst na Dunavu 19. januara, evo ko može da se prijavi
Foto: Nemanja Pančić

Kako i gde se prijaviti

BOGOJAVLJENJE: Plivanje za Časni krst na Dunavu 19. januara, evo ko može da se prijavi

Beograd -
BEOGRAD - Na Bogojavljenje, 19. januara, biće održano 19. plivanje za Časni krst na Dunavu, najavljeno je danas iz opštine Zemun.

Plivači koji imaju nameru da učestvuju u toj manifestaciji ne mogu da imaju manje od 18 i više od 60 godina, a za sve koji žele da plivaju za Časni krst biće organizovani lekarski pregledi, koji će koštati 400 dinara, i to 18. januara od 10 do 19 časova i 19. januara od osam do 11.30 časova, u Osnovnoj školi "Lazar Savatić" u Zemunu.

Svi plivači su u obavezi da organizatoru po prijavi dostave lekarsko uverenje.Plivači će moći da se prijave za učešće u ponedeljak 18. januara od osam do 15 časova u Kancelariji za mlade u opštini Zemun, i 19. januara, od osam sati, u porti Nikolajevske crkve i u Osnovnoj školi "Lazar Savatić".

Svetkovanje Bogojavljenja počinje u devet sati liturgijom u hramu Svetog oca Nikolaja, posle čega će biti održana litija centralnim zemunskim ulicama do Zemunskog keja, kada tačno u podne počinje Bogojavljenska trka. Organizatori su gradska opština Zemun, Srpska pravoslavna crkvena opština Zemun i SVEBOR Savez Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja