Miodrag Popović: Beograd počinje da živi od turizma
Foto: Zorana Jevtić

Direktor Turističke organizacije Beograda

Miodrag Popović: Beograd počinje da živi od turizma

Beograd -
BEOGRAD - Direktor Turističke organizacije Beograda (TOB) Miodrag Popović izjavio je danas da u Beogradu nije organizovan doček Nove godine po julijanskom kalendaru, ali da su organizovani večernji koncerti u Novom Sadu i Nišu.

Popović je kazao da je će u Kući bajki ispred Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić" u Beogradu biti organizovana proslava za decu s raznovrsnim sadržajem."Dogovoreno je da večernje koncerte organizuju Novi Sad i Niš. Mi smo odlučili da tradiciju produžimo kroz programe za decu, tako da će od 12 do 20 časova na trgu 'Bajka' biti organizovana proslava Srpske nove godine sa velikim brojem radionica, sviraće dečje rok grupe i to bi trebalo najmlađe da uvede u praznično raspoložnje", kazao je Popović.

Popović je kazao da je prethodna godina prema spoljnim parametrima za turizam bila veoma uspešna."Ulazimo u 2016. godinu s novim rekordom po broju dolazaka, noćenja i boravku stranih gostiju u Beogradu", rekao je Popović. Dodao je da Beograd počinje da živi od turizma, a da će precizni podaci o tome koliki je prihod od turizma tokom praznika biti poznati "krajem januara ili početkom februara".

"Sa proseka od 2013. godine od 1,9 dana prosečnog ostanka u Beogradu došli smo do 2,4 dana", kazao je Popović.Popović je kazao da u Beograd u ovom trenutku ima 85 hotela i da je njihova popunjenost bila 100 odsto tokom praznika."Sve to govori da je Beograd grad manifestacija, spotskih priredbi, kongresa...", dodao je Popović.

Prema njegovim rečima, strani turisti najčešće žele da posete muzej "Nikole Tesla" i Kalemegdan. Način na koji se u Srbiji posmatra turizam, prema njegovim rečima, doprinosi ne samo finansijskom poboljšanju situacije u zemlji već i kvalitetu života državljana."Sve je to razlog zbog kojeg je Beograd stao na stanovište da je turizam veoma važna privredna grana", rekao je Popović.

(Beta/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track