Otvorene kapije novobeogradskih Terazija
Foto: Beoinfo

Terazije

Otvorene kapije novobeogradskih Terazija

Beograd -
Terazije iz tridesetih godina jedinstven je turističko-kulturni park na 4.500 kvadratnih metara poslovnog prostora i prostora namenjenog umetnicima

BEOGRAD - Uz bogat muzički i umetnički program su svečano otvorene kapije replike Terazija iz tridesetih godina prošlog veka na Novom Beogradu, a u okviru majske „Beogradizacije Beograda“.

U senkama hotela „Moskva” i „Balkan” mnogobrojne posetioce od 12 časova zabavljali su Belgrade Dixieland Orchestra i đaci džez odseka Muzičke škole „Stanković”.

-U 15 časova zakazana je generalna proba maturantskog plesa – „Ples sa Evropom”, u kome učestvuju maturanti beogradskih srednjih škola, a od 18 sati nastupa bend Jovana Maljokovića. U današnjem programu učestvuje više od 250 naših volontera, a sledećeg vikenda nastavljamo u istoj atmosferi kako bi ovaj prostor zaživeo na pravi način – rekao je Veljko Jovanović, direktor marketinga pozorišta „Dadov”.

Terazije iz tridesetih godina jedinstven je turističko-kulturni park na 4.500 kvadratnih metara poslovnog prostora i prostora namenjenog umetnicima koji će ovde stvarati u autentičnom ambijentu iz prošlog veka. Središnji deo trga prekriven je kaldrmom i na njemu se nalazi replika fontane, koja je u to vreme stajala na Terazijama. Čitav kompleks krase i rondele sa ogradama i kandelabrima iz tog vremena.

Posetioci mogu da uživaju u autentičnim kostimima iz tog perioda, da se upoznaju sa starim zanatima, da se osveže u kafani „Kod Zlatnog krsta“, pojedu kuvani đevrek, ali i da se „provozaju“ u starom tramvaju i prvom srpskom autobusu iz 1939 godine.

Da podsetimo, „Beogradizacija Beograda” je akcija oživljavanja kulturne scene grada i očuvanja tradicionalnih vrednosti koju grad Beograd, u izvršnoj produkciji Pozorišta „Dadov”, sprovodi svake poslednje subote u mesecu. Ovaj projekat realizuje se zahvaljujući strateškom sporazumu u oblasti kulture koji su potpisali grad Beograd i NIS u okviru svog korporativnog programa „Kultura bez granica”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track