VESELINOVIĆ: Siniša Mali kriv što Beograd propada
Foto: Fonet

Pokret za preokret zahteva vanredne izbore u prestonici

VESELINOVIĆ: Siniša Mali kriv što Beograd propada

Beograd -
Opozicioni Pokret za Preokret počeo je danas da prikuplja potpise Beogradjana za raspisivanje vanrednih izbora za Skupštinu grada.

Pokret za preokret smatra da Beograđani treba da daju ocenu o radu gradske vlasti koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS).

"Izbori u Beogradu bi trebalo da budu referendum da građani Beograda kažu da li su za štetočinski ugovor o Beogradu na vodi koji je finansijski i na svaki drugi način devastirao Beograd", rekao je predsednik Pokreta Janko Veselinović novinarima na početku akcije prikupljanja potpisa.

Akcija je sprovedena na početku Knez Mihailove ulice. Veselinović je pitao Beograđane da li su zaboravili (gradonačelniku) Siniši Malom fantomske račune za Infostan i da li su saglasni sa tim što je umanjio davanja porodijama, subvencije penzionerima i davanja socijalno ugroženima.

On je dodao da je Siniša Mali "kriv što Beograd na svaki način propada".

"Beograd je danas mesto u kome posao mogu dobiti samo ljudi sa članskom kartom SNS", rekao je Veselinović.

"Izbori za Skupštinu grada Beograda ne podižu troškove, zato što već imamo izbore za opštinu, imamo republičke izbore", rekao je Veselinović i dodao da ne zna zašto se predsednik SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić "plaši" izbora u glavnom gradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track