Najnovije vesti

NOVA NAPLATA PARKINGA U BEOGRADU: Pošaljite poruku STOP i platićete samo minute na parkingu!
Foto: Profimedija

Mobilna aplikacija START-STOP

NOVA NAPLATA PARKINGA U BEOGRADU: Pošaljite poruku STOP i platićete samo minute na parkingu!

Beograd
00:00h
BEOGRAD - U Beogradu će od prvog februara biti uveden nov način plaćanja parkiranja koji, kako je rečeno, korisnicima zona i SMS parkirališta omogućava da putem mobilne aplikacije START-STOP parkiranje plaćaju samo onoliko minuta koliko su proveli na parkingu.

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da će ta nova usluga, koju uvodi preduzeće "Parking servis", puno značiti građanima. Podsetivši da se parkiranje do sada plaćalo na sat vremena, bez obzira da li vozilo ostane na parkingu punih sat vremena ili manje od toga, on je istakao da će nov način plaćanja parkinga biti uveden od prvog februara. "Zahvaljujući toj novoj usluzi građani će moći da plate samo onoliko minuta koliko su parkirali.

To znači ako je parkiranje 56 dinara u prvoj zoni, a ostanete pola sata, koštaće vas 28 dinara", objasnio je Vesić novinarima ispred Korisničkog servisa "Parking servisa" na Vračaru.

U planu je da se garaža na Obilićevom vencu proširi za 220 novih parking mesta, rekao je Vesić i dodao da se očekuje da će to biti završeno ove godine.

"Kreće izgradnja garaže na Studentskom trgu, to je nova garaža", rekao je on i dodao da će u narednim godinama u centru grada biti izgrađene još dve garaže, jedna pored Brankovog mosta koja će pokrivati Kosančićev venac, a druga ispod Trga Republike koji će biti rekonstruisan.

Direktor "Parking servisa" Andrija Čupković je ponovio da nov način plaćanja parkinga počinje od prvog februara. "U prethodnom periodu imali smo dosta zamerki građana da parkiranje koriste po desetak, 15 minuta, a moraju da plaćaju punih sat vremena i to je razlog zbog čega smo uveli ovaj START-STOP sistem", rekao je Čupković.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...