Beogradski studenti prava posetili Prekršajni sud
Foto: Beta Miloš Miškov

U novoj zgradi

Beogradski studenti prava posetili Prekršajni sud

Beograd -
BEOGRAD - Studenti više pravnih fakulteta danas su posetili Prekršajni sud u novoj zgradi u Beogradu, gde ih je predsednik tog sud Milan Marinović ukratko upoznao sa radom te ustanove.

"Ovo je prvi oblik saradnje sa studentima pravnih fakulteta iz Beograda i ubeđen sam svakako ne i poslednji. Nadam se da će vam vreme koje budete proveli ovde biti prijatno i da ćete čuti neke korisne stvari", poručio je Marinović studentima.

On je rekao da je Prekršajni sud pravosudna institucija u koju svakodnevno dolazi mnogo građana, među kojima ima puno poznatih ličnosti, pa i političara. Kod nas u svojstvu prekršajno okrivljenog dolaze svi, pa i bivši i sadašnji ministri, direktori javnih preduzeća, predstavnici medija i mnogi drugi, naveo je Marinović.

Studentkinja četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Milica Nikolić je rekla da je veoma zadovoljna što je imala priliku da poseti novu zgradu Prekršajnog suda, gde je mogla da čuje i vidi puno korisnih stvari. "S obzirom da se u našoj zemlji, posebno na našem fakultetu, malo neguje praksa, a ja sam student koji sve daje u roku, mnogo mi znači bilo šta što bih mogla da vidim, a što ima veze sa praksom", rekla je Nikolić.

Kako je rečeno, studenti će tokom obilaska suda imati priliku i da prisustvuju nekim od suđenja, a Nikolić kaže da će joj to puno značiti u budućem radu. "Obzirom da još nijednom nisam prisustvovala suđenjima, to će mi dosta značiti jer ću moći da vidim kako teče tok suđenja i o čemu se tu zapravo radi, jer o tome malo pričamo na fakultetu", istakla je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja