Najnovije vesti

IZGRADNJA ZDRAVSTVENE STANICE: Mali i Lončar položili kamen temeljac u Malom Mokrom Lugu
Foto: Tanjug/

Olakšanje za 14.000 stanovnika

IZGRADNJA ZDRAVSTVENE STANICE: Mali i Lončar položili kamen temeljac u Malom Mokrom Lugu

Beograd
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar prisustvovali su danas polaganju kamena temeljca za zdravstvenu stanicu u Malom Mokrom Lugu, čijom će izgradnjom stanovnicima tog dela Zvezdare biti pristupačnija primarna zdravstvena zaštita.

Gradonačelnik je istakao da je ovo primer odgovorne gradske vlasti čiji je cilj  poboljšanje kvaliteta života za sve građane prestonice.

– Kada smo pre manje od dve godine preuzeli odgovornost da vodimo ovaj grad, dali smo obećanje da ćemo biti odgovorna gradska vlast koja sluša primedbe, kritike i sugestije građana i koja zajedno sa njima pravi bolji i lepši Beograd. Postavljanje ovog kamena temeljca još jedan je dokaz ostvarenja tog obećanja i dokaz da zajedno možemo mnogo toga da promenimo. Za 14.000 ljudi koji žive u ovom delu Zvezdare to znači da više neće morati da putuju kilometrima kako bi dobili lekarsku pomoć, već će to moći da urade u svom komšiluku – rekao je gradonačelnik.

On  je podsetio da je krajem prošle godine počela da se gradi ambulanta u Jajincima, a da će se za nekoliko sedmica otvoriti nova ambulanta u naselju Stepa Stepanović.

– Do kraja godine počinjemo sa gradnjom novog doma zdravlja u Rakovici, a već naredne u Borči – najavio je gradonačelnik.

Mali je istakao da je građanima, pored vodovoda, kanalizacije i puteva, neophodno da imaju i primarnu zdravstvenu zaštitu, a ova stanica će građanima Malog Mokrog Luga to i omogućiti.

Gradonačelnik je zahvalio Vladi Srbije, premijeru Aleksandru Vučiću i ministru Lončaru na podršci u realizaciji ovog projekta.

Predviđeni završetak radova je za deset meseci, ali je Siniša Mali najavio da će nova zdravstvena stanica biti završena i ranije.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar  je posle polaganja kamena temeljca poručio da je cilj bolja budućnost građana, a to znači i bolje zdravstveno osiguranje.

– Pokazali smo da osluškujemo građane i njihove potrebe i da radimo na tome. Imaćete sigurnost i dobićete maksimum koji država može da vam omogući – poručio je Lončar.

Događaju su prisustvovali pomoćnica gradonačelnika Beograda Irena Vujović, član Gradskog veća Dragomir Petronijević, zamenik gradskog sekretara za zdravstvo Aleksandar Stefoski, kao i veliki broj građana.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...