MALI: Sve škole i vrtići u Obrenovcu obnovljeni posle poplava
Foto: Zorana Jevtić

Sledi ulaganje u fiskulturne sale

MALI: Sve škole i vrtići u Obrenovcu obnovljeni posle poplava

Beograd -
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas u Poljanama kod Obrenovca, gde je sredstvima EU otvorena nova osnovna škola, da je vlast ispunila obećanje da će sve škole i vrtići u toj opštini biti obnovljeni posle poplava.

Mali je posle svečanog otvaranja nove škole rekao da su četiri vrtića, četiri osnovne škole i četiri srednje škole obnovljene i da to predstavlja novu budućnost za decu u Obrenovcu.

"Najvažnije obećanje koje smo ispunili jeste da smo vratili nadu Obrenovčanima da se vrate u svoju opštinu. Postojala je bojazan da neke škole nećemo moći da obnovimo i da će deca morati da nastave školovanje na Čukarici. Sve škole i vrtiće smo, međutim, obnovili, i to je razlog za roditelje i decu da ostanu u Obrenovcu", poručio je Mali.

On je podsetio da je otvoren i novi vrtić u Stublinama, kod Obrenovca, kao i fiskulturna sala u Prvoj obrenovačkoj gimnaziji. Prema njegovim rečima, ove godine je obezneđeno 1,7 miliona evra za dve fiskulturne sale u Grabovcu i Zvečku, a ti radovi počinju na proleće.

"Želimo da svaka škola u Obrenovcu ima fiskulturnu salu kako bi deca provodila slobodno vreme i bavila se sportom", rekao je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track