NIKODIJEVIĆ: Treba podržati inicijative mladih
Foto: Be

Entuzijazam i nove ideje

NIKODIJEVIĆ: Treba podržati inicijative mladih

Beograd -
Grad Beograd pruža i uvek će pružati podršku inicijativama mladih i njihovim organizacijama koje za cilj imaju da poboljšaju svet u kome živimo, izjavio je danas predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, na konferenciji "Forum UN posvećen održivom razvoju".

Reč je o skupu mladih aktivista Uneska i čanovima klubova UN u Srbiji.

"Vaš entuzijazam i nove ideje, jesu pokretačka snaga svakog progresa i vi zato morate biti svesni da ono što danas govorite i činite ima svoje ođeke u budućnosti u kojoj ćete živeti i raditi", poručio je Nikodijević.

Dodao je da je neophodno da mladi istraju u svojim inicijativama i budu uporni u realizacijama svojih ideja, iako im se ponekad čini da ne nailaze na razumevanje.

"Mladi imaju pravo da greše, ali nemaju pravo da odustanu i da ne čine ništa", kazao je Nikodijević, prenosi Beoinfo.

Skupu se obratila i stalna koordinatorka UN u Srbiji Irena Vojačkova Solerano, koja je pohvalila napore organizatora i doprinos Beograda da se u javnom govoru i u svesti građana sve više upotrebljava termin "održivi razvoj”.

"Srbija je među 80 zemalja sveta koje su oblikovale strategiju održivog razvoja i rade na primeni standarda koji će u budućnosti postati obaveza u planiranju svih oblika ljudske delatnosti", istakla je Solerano.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track