Najnovije vesti

IZBORI U SVIH 17 BG OPŠTINA: Nikodijević raspisao izbore za 24. april
Foto: Beoinfo

Lokalni izbori u prestonici

IZBORI U SVIH 17 BG OPŠTINA: Nikodijević raspisao izbore za 24. april

Beograd
BEOGRAD - Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević potpisao je danas u Starom dvoru Odluku o raspisivanju izbora za odbornike 17 skupština gradskih opština u Beogradu za 24. april.

– Naša želja je,  kao što znate, dugo bila da svih 17 beogradskih opština istog dana idu na izbore. Od 2009. godine neke opštine su se razdvojile i sada imamo priliku da posle sedam godina ponovo svi zajedno idu na izbore u istom danu, što je dobro za građane Beograda jer će svi u istom trenutku dobiti četvorogodišnji mandat i građane nećemo maltretirati izlaskom na izbore beogradskih opština na svakih šest meseci ili godinu dana – rekao je Nikodijević.

On je dodao da su izbori praznik demokratije, da je veoma važno za sve Beograđane da izađu  na izbore i izaberu svoje predstavnike u opštinama.

– To je važno zato što su to najneposredniji izbori, tu birate svoje komšije, prijatelje, svoje sugrađane za onaj oblik vlasti koji treba da se bavi rešavanjem životnih i dnevnih problema svih naših građana u 17 beogradskih opština. Verujem da će građani izaći u što većem broju na izbore, da će dobiti kvalitetnu i efikasnu lokalnu vlast i verujem da ćemo imati priliku da svi budemo ocenjeni –  izjavio je predsednik Skupštine grada.

On je naglasio da su politička zrelost,  kultura i demokratija u Beogradu  na vrlo visokom nivou i da veruje da će izbori proteći u fer, demokratskoj izbornoj atmosferi i da će Beograđani dobiti vlast kakvu zaslužuju.

– Verujem da ćemo izborom novih skupština opština uspeti da doprinesemo onome čemu svi zajedno težimo u Skupštini grada – jednoj efikasnijoj, boljoj i modernijoj lokalnoj upravi, upravi koja će svakodnevno da radi u korist građana, koja će da privlači nove investicije, otvara nova radna mesta, koja će da vodi računa o svakom svom građaninu i koja će da vodi jednu odgovornu  i socijalnu politiku i da će Beograđani dobiti vlast kakvu u 21. veku zaslužuju veliki gradovi kao što je Beograd –istakao je Nikola Nikodijević i poželeo Beograđanima  srećne izbore.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...