IZBORI U SVIH 17 BG OPŠTINA: Nikodijević raspisao izbore za 24. april
Foto: Beoinfo

Lokalni izbori u prestonici

IZBORI U SVIH 17 BG OPŠTINA: Nikodijević raspisao izbore za 24. april

Beograd -
BEOGRAD - Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević potpisao je danas u Starom dvoru Odluku o raspisivanju izbora za odbornike 17 skupština gradskih opština u Beogradu za 24. april.

– Naša želja je, kao što znate, dugo bila da svih 17 beogradskih opština istog dana idu na izbore. Od 2009. godine neke opštine su se razdvojile i sada imamo priliku da posle sedam godina ponovo svi zajedno idu na izbore u istom danu, što je dobro za građane Beograda jer će svi u istom trenutku dobiti četvorogodišnji mandat i građane nećemo maltretirati izlaskom na izbore beogradskih opština na svakih šest meseci ili godinu dana – rekao je Nikodijević.

On je dodao da su izbori praznik demokratije, da je veoma važno za sve Beograđane da izađu na izbore i izaberu svoje predstavnike u opštinama.

– To je važno zato što su to najneposredniji izbori, tu birate svoje komšije, prijatelje, svoje sugrađane za onaj oblik vlasti koji treba da se bavi rešavanjem životnih i dnevnih problema svih naših građana u 17 beogradskih opština. Verujem da će građani izaći u što većem broju na izbore, da će dobiti kvalitetnu i efikasnu lokalnu vlast i verujem da ćemo imati priliku da svi budemo ocenjeni – izjavio je predsednik Skupštine grada.

On je naglasio da su politička zrelost, kultura i demokratija u Beogradu na vrlo visokom nivou i da veruje da će izbori proteći u fer, demokratskoj izbornoj atmosferi i da će Beograđani dobiti vlast kakvu zaslužuju.

– Verujem da ćemo izborom novih skupština opština uspeti da doprinesemo onome čemu svi zajedno težimo u Skupštini grada – jednoj efikasnijoj, boljoj i modernijoj lokalnoj upravi, upravi koja će svakodnevno da radi u korist građana, koja će da privlači nove investicije, otvara nova radna mesta, koja će da vodi računa o svakom svom građaninu i koja će da vodi jednu odgovornu i socijalnu politiku i da će Beograđani dobiti vlast kakvu u 21. veku zaslužuju veliki gradovi kao što je Beograd –istakao je Nikola Nikodijević i poželeo Beograđanima srećne izbore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track