KARAMBOL U POGONU GSP NA KARABURMI: Putnica uskočila za volan autobusa i izazvala sudar?!
Foto: Beoinfo

Zaspala na sedištu, probudila se i napravila lom

KARAMBOL U POGONU GSP NA KARABURMI: Putnica uskočila za volan autobusa i izazvala sudar?!

Beograd -
BEOGRAD - Sredovečna putnica iskoristila je veliku nepažnju vozača i radnika obezbeđenja, sela za volan japanskog MAN i naletela na Solarisovo vozilo. Uspela je čak da pobegne nakon incidenta.

Sve se dogodilo u nedelju oko 17 sati u GSP pogonu „Karaburma“. Scenariju ravnom holivudskim filmovima prethodio je, kako saznajemo, ogroman propust vozača „MAN-ovog“ autobusa koji je vozilom došao u pogon na Karaburmi, a pritom nije video da na jednom od sedišta spava sredovečna žena. To nisu primetili čak ni radnici obezbeđenja na kapiji.

Da stvar bude gora, vozač je ostavio ključ u bravi autobusa i izašao. Kako saznajemo, kada se žena probudila, sela je za volan autobusa i startovala motor. Pošto nije vična u upravljanju autobusom, udarila je u parkirani „Solarisov“ autobus. Što je najgore, ni taj sudar niko u pogonu nije primetio iako je u tom trenutku radilo više od 50 ljudi. Potpunu nepažnju zaposlenih iskoristila je žena i pobegla iz pogona.

- Žena je neovlašćeno ušla u krug pogona „Karaburma“. Prilikom pokušaja manevrisanja autobusom udarila je u drugo vozilo. Istraga je u toku, a verovatno je bilo velikog propusta zaposlenih - priča jedan od radnika u ovom pogonu.

Ceo incident snimile su sigurnosne kamere u „MAN-ovom“ autobusu.

- Na tom autobusu oštećena je prednja strana i staklo, a na „Solarisovom“ zadnji deo. Na snimku smo prepoznali ženu. Reč je o beskućnici koja često zaspi tako u autobusu pa se i ranije dešavalo da uđe u pogon, ali smo je mi izbacivali iz vozila. Mogao je tako u pogon da uđe i terorista i digne sve autobuse u vazduh - upozorava radnik. Kako se saznaje, oštećeno „Solarisovo“ vozilo je odmah zaključano u garaži pošto su u pogonu „Karaburma“ pokušali da zataškaju čitav incident.Milković: Žena je samo prošetala

Direktor GSP „Beograd“ Željko Milković do juče nije ni znao za incident u pogonu „Karaburma“ da bi nakon što je istražio slučaj tvrdio da nije bilo ni najmanje štete.

- Radi se o ženi koja živi u blizini pogona pa je ušla u jedno od vozila i prošetala kroz njega. Sigurno ga nije vozila. Snimile su je kamere. Možete da pogledate snimak - naglašava Milković.

Beogradski sindikat GSP: Šef smenjen pa unapređenPovodom ovog incidenta reagovao je Beogradski sindikat GSP.- Zbog više događaja i većih šteta u pogonu „Karaburma“ jeste smenjen šef unutrašnje kontrole, ali je isti odmah unapređen u savetnika generalnog direktora za bezbednost, što dovoljno govori o tome da li se u GSP ovakvi i drugi brojni propusti uopšte smatraju bitnim i uputnim za unapređenje organizacije rada u osetljivim segmentima. Pored toga, nakon ukidanja mesta savetnika, ponovno i hitno otvaranje ovakve funkcije protivno je nalogu gradonačelnika od 03.02.2015., kada je najavljeno smanjenje broja direktora i potpuno ukidanje mesta pomoćnika i savetnika generalnog direktora. Što se pojedinih ocena o navodnom buntu pojedinaca tiče (umor zbog osmočasovnog radnog vremena), smatramo da se tima samo prikriva haotična situacija u ovom pogonu, ali i nekim drugim, u kojima sindikati vladaju šefićima, što otvara prostor za prikrivanje propusta, kao u ovom slučaju - navodi se u saopštenju Sindikata.

(Blic/Marko Tašković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track