DS i SPS vode grad!

DS i SPS vode grad!

Beograd -
Ukoliko SPS bude učestvovao u gradskoj vlasti, okosnica će, kao i do sada, biti socijalna politika, ali i infrastruktura

BEOGRAD - Nastavljaju započeto!Beograd je na ovim izborima dobio manje-više istu vlast, ali je situacija daleko jasnija nego 2008, kada je trebalo tri meseca da se postigne dogovor. U gradski parlament ušle su svega četiri liste, a demokrate s 50 i socijalisti s 13 odborničkih mandata mogu sami da formiraju vlast.

Aleksandar Antić, predsednik beogradskog odbora SPS, istakao je da su građani prepoznali sve što je urađeno u protekle četiri godine.

- Ukoliko SPS učestvuje u gradskoj vlasti, okosnica će, kao i do sada, biti socijalna politika, pomoć trudnicama, penzionerima i ugroženim kategorijama, ali i infrastrukturni projekti. Samo ćemo nastaviti da radimo svoj posao - poručio je Antić i dodao da su prezadovoljni rezultatom, koji je u odnosu na 2008. udvostručen. On je sinoć najavio da će se dogovor o novoj gradskoj vlasti postići narednih dana.

Naprednjaci će u budućem sazivu imati 37 mandata, dok će DSS pripasti deset. Svi ostali su u ispod cenzusa, između ostalih i LDP. Međutim, postoji mogućnost da se rezultati delimično promene jer izbori mogu da se ponove na 41 mestu.

Ivan Šebek, predsednik Gradske izborne komisije, kaže da je uložen prigovor na 41 izbornom mestu.

- Razmotrićemo sve prigovore i odlučiti da li će se izbori ponoviti - kaže Šebek. Međutim, on nije želeo da komentariše da li bi, ukoliko izbori budu ponovljeni, to moglo da utiče na konačan rezultat i broj mandata.

Podela vlasti u beogradskim opštinama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track