POMOĆ DECI SA SMETNJAMA U RAZVOJU: Američka ambasada donirala opštini Novi Beograd 312.000 dolara
Foto: Promo

Humanitarni projekat renoviranja tri zgrade

POMOĆ DECI SA SMETNJAMA U RAZVOJU: Američka ambasada donirala opštini Novi Beograd 312.000 dolara

Beograd -
Zamenik američkog ambasadora Gordon Dugud, i potpukovnik Kori Šej posetili su danas opštinu Novi Beograd i tom prilikom je sa predsednikom opštine Novi Beograd Aleksandrom Šapićem potpisan sporazum o humanitarnom projektu kojim će se finansirati renoviranje tri zgrade na Novom Beogradu koje će biti pretvorene u centre za dnevni boravak dece sa smetnjama u razvoju.

Evropska komande američke vojske (EUCOM) u projekat je uložila je 312 hiljada dolara preko svog programa humanitarne pomoći. Opština Novi Beograd obezbedila je zgrade za renoviranje i obavezala se da pokrije troškove režija, električne energije i održavanja.

"Izuzetno sam srećan što sam, kao predsednik opštine bio u prilici da potpišem ovaj sporazum o donaciji, koja nije ni malo mala, i što je ambasada Amerike nas prepoznala kao partnere. Nadam se da će, ovim biti zadovoljni i svi građani ne samo Novog Beograda već i Srbije, posebno organizacije koje se bave problemima osoba sa invaliditetom, jer će svi moći da koriste ove prostorije", rekao je Šapić.On je naglasio da je opština u obavezi da se prostori do 17 sati koriste u tu namenu, a posle tog vremena će takođe biti korišćeni za neke programe koje opština sprovodi, a ne u komercijalne svrhe.Novi centri za decu biće u MZ, “Gazela”, “Strari aerodrom” i “Dunavski kej”.Ovim projektom će se obezbediti objekti za dnevni boravak preko 100 dece na Novom Beogradu. Zamenik američkog ambasadora Gordon Dugud , zahvalio se predsedniku opštine Aleksandru Šapiću, za saradnju na ovom humanitarnom projektu."Ovaj projekat pokazuje spremnost Vlade SAD-a da sarađuje sa lokalnim zajednicama u Srbiji kako bi se poboljšao kvalitet života svih njenih građana.Slični projekti realizovani su u još dve opštine u Srbiji, a sa ovom donacijom vrednost pomoći. Evropske komande američke vojske u poslednjih dvanaest meseci iznosi 1, 5 miliona dolara", rekao je Gordon Dugud.Opština Novi Beograd se pre godinu i po dana javila na konkurs američke ambasade. Posle završetka svih procedura, radovi na objektima počeće u aprilu i uključiće građevinske radove i renoviranje električnih instalacija tako da ove tri zgrade u potpunosti odgovaraju bezbednosnim zahtevima i da im lica sa smetnjama u razvoju imaju nesmetan pristup.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track