Najnovije vesti

KONCERT ZA OTVARANJE: Renovirani stadion Tašmajdan otvara se 22. aprila
Foto: Marina Lopicic

KONCERT ZA OTVARANJE: Renovirani stadion Tašmajdan otvara se 22. aprila

Beograd

BEOGRAD - Nakon pet godina rekonstrukcije, završeni su radovi na stadionu Tašmajdan, a svečano otvaranje biće 22. aprila. Tada će u 19 sati na koncertu nastupiti nekoliko rok grupa i Leontina sa svojim horom, javlja Beoinfo.

"U toku je primopredaja između vlasnika objekta i izvođača radova i ona će biti završena u narednom periodu. Veoma sam srećan zato što je prihvaćena moja ideja, koju sam izneo javno pre nekoliko meseci, da se stadion otvori koncertom grupa koje su decenijama ranije nastupale na Tašu i uz koje smo svi odrastali.

Sa ponosom mogu da vam kažem da već imamo desetak rezervacija za koncerte kao i da se pregovara sa Teniskim savezom Srbije da se meč Dejvis kupa između Srbije i Velike Britanije odigra u juli baš na ovom stadionu", rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Kako prenosi Beoinfo, osim koncerata i sportskih događaja, stadion će se iznajmljivati i rekreativnicma, a zimi će ponovo na njemu biti klizalište.

"Stadion sada izgleda prelepo. Biće multifunkcionalan, kao što je i bio, ali na savremeniji i bolji način. Modernizovan je, a bezbednosni aspekti su značajno pojačani. Prilikom projektovanja i izvođenja radova moralo se voditi računa o tome da stadion zadrži svoj autentični izgled i u tome se zaista uspelo. Stadion je dobio izgled iz 1954. godine", kaže za Milan Novović, direktor "Tašmajdana".

Stadion će imati multifunkcinalnu podlogu, što znači da će na njemu moći da se igraju mečevi gotvo svih sportova, izuzev fudbala.

"Stadion će imati 5.348 kvadratnih metara zatvorenog i 9.500 otvorenog prostora. Moći će da primi oko 10.500 posetilaca od toga 7.500 na tribinama i oko 3.000 na samom terenu. Dimenzije terena su 30 sa 60 metara.

Urađene su potpuno nove svlačionice, poslovni prostori, napravljen je i prostor za rad novinara", kazao je Vesić. Druga faza završena je sa malim, ali opravdanim zakašnjenjem oko mesec dana, a na rekonstrukciju stadiona čekalo se jer je bilo probijanja rokova u prethodnoj fazi koja je obuhvatala zahtevne radove.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...