UREĐIVANJE PEŠAČKIH STAZA Vesić: Kalemegdan će ponovo biti ponos Beograda
Foto: Beoinfo

Vrednost radova 17,8 miliona dinara

UREĐIVANJE PEŠAČKIH STAZA Vesić: Kalemegdan će ponovo biti ponos Beograda

Beograd -

Prvi čovek Beograda Goran Vesić i direktor JP „Beogradska tvrđava” Petar Andrijašević obišli su danas park Kalemegdan, gde je u toku uređivanje oštećenih pešačkih staza.

Prema rečima Gorana Vesića radovi koji su počeli 11. aprila trajaće 45 dana, a njihova vrednost je 17,8 miliona dinara."Biće urađene oko 7,7 hiljada kvadratnih metara pešačkih staza od Paviljona Cvijeta Zuzorić prema Zoološkom vrtu. Građani koji obilaze tvrđavu mogu da vide da su staze u lošem stanju jer to decenijama nije uređivano. Želimo da uredimo Kalemegdan kako bi on zaista bio mnogo dostupniji kako za naše građane tako i za goste jer svi gosti Beograda ne propušptaju posetu Kalemegdanu", rekao je Vesić.

On je dodao da Grad Beograd tokom ove godine ima u projektu most koji će se spustiti od Kalemegdana prema Beton-hali čime će se omogućiti da posetioci Kalemegdana mogu da izađu na reku. To je, kako je rekao, istorijska želja Beograđana koja nikad nije bila ostvarena što znači da se pešice može doći od Slavije direktno na Savu."Pored toga planiramo da zajedno sa Vladom Srbije da izgradimo žičaru od Ušća prema Kalemegdanu. To može da bude turistička atrakcija koja će povećati broj turista. Kalemegdan je važan za Grad Beograd i ubuduće ćemo više raditi na uređenju svih njegovih delova poput Paviljona Cvijeta Zuzorić koji je u jako lošem stanju, kako bi on zaista bio ono što treba da bude, ponos Beograda", naglasio je gradski menadžer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track