LEPA VEST ZA LJUBITELJE KNJIGE: Ogranak Gradske biblioteke odsad i u Novom Beogradu
Foto: Zorana Jevtić

Oaza mira za sugrađane željne knjiških avantura

LEPA VEST ZA LJUBITELJE KNJIGE: Ogranak Gradske biblioteke odsad i u Novom Beogradu

Beograd -

BEOGRAD - Beograd je uvek bio centar srpske i evropske kulture, a Biblioteka grada Beograda, kao najveća pozajmna biblioteka u Srbiji, odigrala je veliku ulogu u tome, rekla je zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović povodom otvaranja novog ogranka Gradske biblioteke „Vladan Desnica” u Centru "Sava".

Prema njenim rečima, grad je prepoznao potrebu građana da Novi Beograd kao najmnogoljudnija opština i mesto gde se nalazi Studentski grad, dobije ogranak Gradske biblioteke.

- Novi Beograd kao poslovni centar zaslužuje mesto gde se mladi ljudi mogu samostalno usavršavati. Takođe, otvaranjem ovog organka mislili smo kako na najstarije tako i na mlađe korisnike - decu i srednjoškolce, buduće nosioce akademskog društva - rekla je Andrea Radulović i dodala da Biblioteka grada Beograda i danas predstavlja izvor znanja, kulturnih i istraživačkih aktivnosti.

Ona je napomenula da grad nastoji da omogući mladima najbolje mogućnosti da se povežu sa kulturom i centrom znanja koji svaka biblioteka predstavlja.

- Želimo da negujemo prave vrednosti i damo mladima podstrek da se izgrade i dalje usavrše. Takođe, sigurni smo da će ovo mesto predstavljati oazu mira za naše sugrađane mlade duhom i željne svih onih avantura koje svaka knjiga sa sobom donosi. Kažu da svaka biblioteka predstavlja portret njegovog vlasnika, pa neka ovo bude najsjajniji portret Novog Beograda - rekla je Radulovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track