KRICI I POZIVI U POMOĆ: SPASITE MOJE DETE Goreo Gundulićev venac u centru Beograda!
Foto: Mladen Radulović

Veliki požar u centru

KRICI I POZIVI U POMOĆ: SPASITE MOJE DETE Goreo Gundulićev venac u centru Beograda!

Beograd -
Veliki broj vatrogasaca ugasio vatru u zgradi na Dorćolu. Na sreću, nije bilo povređenih, a svi stanari na vreme su evakuisani

BEOGRAD - Veliki požar izbio je sinoć na tavanu trospratnice u samom centru Beograda, na Gundulićevom vencu broj 8, a brzom intervencijom vatrogasaca spaseni su svi stanari, među kojima je bila i jedna beba.

Kako smo saznali na licu mesta, oko pola sata pre ponoći začuli su se krici i pozivi u pomoć žene koja u zgradi živi sa detetom, pošto je vatra koja se pojavila u potrkovlju uzela maha.- Najpre sam čula sirene, a onda su se iz zgrade čuli krici i povici žene. Vikala je "Spasite me, upomoć, spasite moje dete".

Foto: Vesna Giba/Kurir
Foto: Vesna Giba/Kurir

Vatra je u međuvremenu zahvatila još dva krova susednih zgrada. Vatrogasci, koji su brzo došli i počeli da gase požar, munjevito su reagovali i preko krova stigli do dela koji je goreo, a potom su izvukli ženu koja je bila sa detetom - ispričala je žena očevidac za Kurir.

Ubrzo su evakuisani i ostali stanari, među kojima je bilo i veoma starih i slabo pokretnih osoba.U akciji gašenja i spasavanja učestvovao je veliki broj vatrogasaca sa 12 vozila. Na mesto događaja upućene su i četiri ekipe Hitne pomoći koje su pružile pomoć stanarima koji su se uglavnom nagutali dima i pretrpeli šok.

- Pričinjena je velika materijalna šteta. Koliko sam čuo, jedan stan je ozbiljno oštećen. Ipak, najvažnije je da niko nije stradao - kazao je za Kurir jedan od očevidaca.Kako se moglo čuti od ljudi koji žive u zgradi u kojoj je izbio požar, na tavanu zgrade gde je vatra planula nalaze se stare stvari i niko zasad ne zna zbog čega je do toga došlo. Posle ponoći na vrhu zgrade se još uvek mogao videti manji plamen, ali je on bio pod kontrolom i nije se širio.

A.S.B. - V.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track